Menu
Ajacieden bundelen krachten voor Noa

Ajacieden bundelen krachten voor Noa

Prominente voormalig Ajax-spelers bundelden woensdagavond hun krachten voor de driejarige Noa uit Hoogeveen. Het kleine meisje heeft neuroblastoom, een agressieve vorm van kinderkanker die per jaar slechts 25 kindjes in Nederland treft.

Het ziet er nog goed uit voor de kleine Noa, die al vele chemokuren en operaties achter de rug heeft. Om haar overlevingskansen te verdubbelen moet Noa na de chemokuren naar Philadelphia (Pennsylvania), waar men gespecialiseerd is in haar ziekte. De behandeling van zes maanden wordt vergoed. Echter, de reis en verblijfkosten van het gezin niet. Na de vele extra uitgaven en minder inkomsten is het voor de familie niet mogelijk om deze kosten te financieren. Stichting Lieve Noa probeert de behandeling voor de driejarige Noa toch mogelijk te maken.

Lucky Ajax, dat onder leiding staat van Sjaak Swart, werd benaderd door v.v. Hoogeveen voor een benefietwedstrijd ten bate van Noa. ,,Ik las de brief en ik wist meteen dat ik mee wilde werken’’, zegt Mister Ajax Sjaak Swart. ,,We hoopten op een nóg grotere opkomst, maar hopelijk zullen mensen ook via de website geld doneren aan Stichting Lieve Noa.’’

Voor de aftrap mochten Noa en haar familie op de foto. Voor de aftrap mochten Noa en haar familie op de foto.

Even voor 19:00 uur mocht de kleine Noa met haar familieleden en vrienden het hoofdveld op. Iedereen gehuld in grijze shirts van Stichting Lieve Noa. De vader van Noa, Jeroen Hilbrink, bestempelde de avond vooraf als ‘zeer bijzonder’. Moeder Leonie kon een grote glimlach niet onderdrukken. ,,Het is fantastisch dat dit voor elkaar is gekregen’’, glunderde ze. Fantastisch en bijzonder is het zeker. Prominente oud-voetballers als Ronald Koeman, Dennis Bergkamp, Kiki Musampa, Nordin Wooter, Sjaak Swart, Wamberto en de broers Rob en Richard Witschge bundelden hun krachten en zetten zich in voor Noa.

Een paar honderd mensen zagen hoe het sterrenteam van Lucky Ajax met 13-1 won van v.v. Hoogeveen. Er zaten enkele fraaie treffers tussen, waaronder twee lobjes van Dennis Bergkamp en snoeiharde uithalen van Nordin Wooter en Yannis Anastasiou. De doelpunten van Lucky Ajax werden door het publiek – dat voornamelijk bestond uit supporters uit Drenthe – met luid applaus ontvangen. Toch bleven de gasten uit Hoogeveen enthousiast achter hun team staan.

De gemakkelijke zege was natuurlijk bijzaak. Het belangrijkste was natuurlijk zoveel mogelijk geld inzamelen. Ook Sjaak Swart benadrukt het belang van het goede doel. ,,We krijgen honderden aanvragen en helaas kan je niet aan alles meewerken, maar dit kón ik niet laten liggen. Wij weten niet wat de ouders meemaken, van ziekenhuis naar ziekenhuis en van operaties naar chemotherapieën.’’

In een korte tijd heeft Swart zeer prominente voormalig Ajax-voetballers bij elkaar gekregen. ,,Dat was niet zo moeilijk, iedereen wil natuurlijk meehelpen. Richard Witschge speelt bijvoorbeeld in het weekend een pokertoernooi en ook die opbrengst gaat helemaal naar Stichting Lieve Noa. Het is belangrijk dat we zoveel mogelijk inzamelen.’’


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Louis van de Vuurst/Ajax.nl

Klik hier voor meer informatie over Stichting Lieve Noa

Kiki Musampa was een van de spelers in Lucky Ajax. Kiki Musampa was een van de spelers in Lucky Ajax.
'Wampie' scoorde het ene doelpunt na het andere. 'Wampie' scoorde het ene doelpunt na het andere.
Ook Ronald Koeman was van de partij. Ook Ronald Koeman was van de partij.
Voormalig Ajax-speler en trainer van de Ajax C1, Michel Kreek, speelde een goede wedstrijd. Voormalig Ajax-speler en trainer van de Ajax C1, Michel Kreek, speelde een goede wedstrijd.
Driejarige Noa had een leuk dagje op de Toekomst. Driejarige Noa had een leuk dagje op de Toekomst.
Een gesigneerd shirt voor de ouders van Noa. Een gesigneerd shirt voor de ouders van Noa.
Ga naar www.stichtinglievenoa.nl en help ook mee! Ga naar www.stichtinglievenoa.nl en help ook mee!