Menu
Ajacieden content met 2-2

Ajacieden content met 2-2

De spelers van Ajax reageerden tevreden na het 2-2 gelijkspel in de Kuip tegen Feyenoord. ,,Een terechte uitslag”, was het meest gehoorde commentaar van de Ajacieden.

Siem de Jong zette als invaller Ajax in de tweede helft op voorsprong. ,,De bal belandde uit de kluts voor mijn voeten en met links schoot ik binnen”, legde de Klassieker-debutant na de wedstrijd uit. ,,Het is zeker speciaal om te scoren tegen Feyenoord. Het is jammer dat Feyenoord nog terugkwam tot 2-2, maar met de uitslag mogen we best tevreden zijn. Vooral omdat we na het wegvallen van Ogararu met tien man speelden. We hebben goed stand gehouden.”

Ook Gregory van der Wiel vond de uitslag terecht. ,,Onze eerste helft was heel slap. Hoe dat kwam, weet ik niet. Maar in de tweede helft hebben we er een schepje bovenop gedaan en liep het een stuk beter. Misschien hadden we zelfs kunnen winnen, want we hebben nog een paar behoorlijke kansen gehad.”

Van der Wiel maakte de negentig minuten niet vol. Hij viel in de 64ste minuut uit met een knieblessure. ,,Ik blokte een schot van Michael Mols en toen viel hij over me heen. Eerst had ik last van mijn nek en even later merkte ik pas dat ook de binnenkant van mijn knie pijn deed. Morgen gaan we kijken wat er precies aan de hand is.”

Klaas Jan Huntelaar, nog immer de topscorer van de Eredivisie, kon ook leven met de 2-2. ,,Feyenoord begon heel sterk. Hun backs zorgden constant voor veel gevaar. In de tweede helft hebben we ons goed hersteld en dan is het jammer dat je de laatste fase van de wedstrijd met tien man komt te staan.” Huntelaar vond dat invallers De Jong, Kennedy en Rommedahl het goed deden. ,,Kennedy heeft laten zien dat hij ook heel goed als rechtsback kan spelen”, zei de Ajax-spits met een glimlach.

Meer spelersreacties en beelden van de Klassieker?
Houd dan de website in de gaten van Ajax TV. >>