Menu
Ajacieden definitief geselecteerd

Ajacieden definitief geselecteerd

Dennis Rommedahl en Kennedy Bakircioglu zijn definitief geselecteerd voor de nationale selecties van Denemarken en Zweden. Eerder ontvingen de Ajax-aanvallers al een voorlopige uitverkiezing.

Rommedahl en Bakircioglu spelen ieder twee EK-kwalificatieduels. De Denen treffen op 17 november Noord-Ierland in Belfast, waarna vier dagen later de thuisinterland wacht tegen IJsland. Die laatste wedstrijd wordt gespeeld in Kopenhagen.
Kennedy reist met de Zweedse nationale ploeg eerst naar Madrid voor een duel met Spanje. Vervolgens wacht op 21 november de thuiswedstrijd in Solna tegen Letland.

De overige internationals in de Ajax-selectie moeten zich voorlopig nog tevreden stellen met een voorlopige uitverkiezing. Urby Emanuelson, Maarten Stekelenburg, John Heitinga, Hedwiges Maduro en Klaas Jan Huntelaar zitten in de voorselectie van het Nederlands elftal. Oranje speelt eerst thuis tegen Luxemburg en vervolgens uit tegen Wit-Rusland.

Mitchell Donald en Gregory van der Wiel maken deel uit van de voorselectie van Jong Oranje. Het kleine Oranje speelt op 16 november in Nijmegen een EK-kwalificatieduel tegen Jong Macedonië. Op 20 november speelt Jong Oranje vriendschappelijk tegen Jong Roemenië. Jan-Arie van der Heijden, Murat Yildirim en Donovan Slijngard zitten in de voorselectie van het Beloftenelftal, dat 20 november oefent tegen Sparta.

Jan Vertonghen maakt als voorgeselecteerde een goede kans om Polen – België en Azerbeidzjan – België van dichtbij mee te maken. De Roemeense selectie, waarvoor George Ogararu een voorlopige uitverkiezing ontving, wacht ontmoetingen met Bulgarije en Albanië. Roemenië komt uit in dezelfde EK-kwalificatiepoule als Nederland. Edgar Manucharyan kan zich mogelijk opmaken voor de interlands die Armenië speelt tegen Portugal en Kazachstan.

Luis Suarez is met zijn Uruguay verwikkeld in een strijd om deelname aan het WK in 2010. De komende opponenten van de Uruguyanen zijn Chili en Brazilië. Ook Suarez wacht nog op een definitieve uitverkiezing.