Menu
Ajacieden delen medailles en diploma's uit

Ajacieden delen medailles en diploma's uit

Ongeveer honderd leerlingen van De Holendrechtschool en de Morgenster uit de Amsterdamse Bijlmer sloten maandag hun Scoren voor Gezondheidproject af op de Toekomst. John Heitinga en Urby Emanuelson reikten medailles en diploma’s uit.

John Heitinga en Urby Emanuelson poseren met een groepje basisscholieren. John Heitinga en Urby Emanuelson poseren met een groepje basisscholieren.

Twintig weken lang leerden de Amsterdamse basisscholieren de basisscholieren van alles over een gezonde en verantwoorde leefwijze. De kinderen sloten zelfs een heus contract af, waarmee ze beloofden twintig weken lang zo gezond mogelijk te leven. ,,We mochten bijvoorbeeld maar een keer per week snoepen’’, vertelt Lourdes Orman van de Morgenster. ,,Dat was niet moeilijk hoor. Ik heb me aan het contract gehouden.’’

John Heitinga hangt een scholier een verdiende medaille om. John Heitinga hangt een scholier een verdiende medaille om.

Maandagmorgen werden diverse balspelletjes gespeeld op de Toekomst. Op het programma stonden onder meer mini-partijtjes voetbal, trefbal en een shuttleruntest. Het programma was identiek aan het programma waarmee de leerlingen het project twintig weken terug startten. De leerlingen zijn aan het begin en aan het einde van de rit gewogen. Ook de vetpercentages zijn gemeten. ,,Alle resultaten gaan naar onderzoeksbureau TNO’’, vertelt Anke Meulendijks namens de organiserende Stichting Meer dan Voetbal. ,,Half mei krijgen de scholen de resultaten. Zo kunnen we zien of winst is behaald.’’

Een groen Scoren voor Gezondheidshirt, een diploma mét handtekening van een van de Ajacieden plus een medaille waren de ‘prijzen’ die alle volhouders kregen uitgereikt. Een ferme handdruk en een aai over de bol kregen de kinderen er van de Ajacieden gratis bij. ,,Het diploma en de medaille hang ik op in mijn kamer’’, vervolgt Orman met trots. De rode konen op haar wangen trekken langzaamaan weg. De Amsterdamse is zichtbaar overdonderd door de felicitaties van zowel Emanuelson als Heitinga. ,,Ik ben een beetje fan van Ajax, maar vooral fan van Urby. Waarom? Vooral omdat hij zo mooi beweegt in het veld.’’

Mooie woorden van Urby Emanuelson en John Heitinga. Mooie woorden van Urby Emanuelson en John Heitinga.

Ook Raily Stekkel behoorde tot de honderd volhouders. Ook de 10-jarige had geen enkele moeite om zich aan het contract te houden. Het Amsterdammertje is al elke dag met een voetbal op straat te vinden. ,,Voetballen blijft het allerleukste, maar fietsen en hardlopen vind ik ook leuk’’, vertelt Stekkel in de bestuurskamer van de Toekomst waar de medailles en diploma’s werden uitgereikt. ,,Mijn tweelingbroertje Raidel zit op karate. Dat is bijna net zo leuk als voetbal. Ik ben trouwens vooral fan van Brazilië.’’

Volgend seizoen organiseert de Stichting meer dan Voetbal waarschijnlijk weer een nieuw Scoren voor Gezondheidproject. Dit jaar deden in het hele land duizenden basisscholieren mee aan dit bijzondere project. ,,Volgend jaar wordt het, hopelijk, allemaal nog groter’’, besluit Meulendijks.

Lees hier meer informatie over Scoren voor Gezondheid >>

In de bestuurskamer van de Toekomst werden de medailles en diploma's overhandigd. In de bestuurskamer van de Toekomst werden de medailles en diploma's overhandigd.
Een aai over de bol kregen sommige scholieren er gratis bij. Een aai over de bol kregen sommige scholieren er gratis bij.
De dag werd afgesloten met een groepsfoto. Natuurlijk gingen ook Heitinga en Emanuelson op de foto. De selectiespelers staan helemaal achteraan. De dag werd afgesloten met een groepsfoto. Natuurlijk gingen ook Heitinga en Emanuelson op de foto. De selectiespelers staan helemaal achteraan.