Menu

Ajacieden dolgelukkig na ruime zege op AZ

Nigel de Jong maakte zijn debuut tegen AZ, Boukhari scoorde twee keer en Van der Meyde gaf maar liefst vier assists. De spelers kwamen na de wedstrijd dan ook dolgelukkig uit de kleedkamer.

Na afloop van het duel tegen AZ, kwam Nigel de Jong nietsvermoedend het halletje binnenlopen waar de journalisten de spelers opwachten. In plaats van nerveus te worden over de toeloop naar zijn persoon, bleef de 17-jarige Jong Ajax-speler kalm en stond hij professioneel en geduldig de pers te woord.

Van zenuwen was geen sprake. De Jong: ,,Ik was niet zenuwachtig voor de wedstrijd. Ik kreeg natuurlijk een heleboel telefoontjes nadat bekend was dat ik bij de selectie zou zitten. Maar pas en uur voor de wedstrijd begon het echt te kriebelen. Ik liet het maar op me afkomen, dat is gezonde spanning."

De verdediger had zijn debuut in Ajax 1 niet beter kunnen wensen. ,,Het was een lekkere pot. Ik moet echter de jongens om me heen op het veld een compliment geven, want door hen kon ik goed presteren. De verdediging stond bij ons helaas niet altijd even goed, maar we hebben nu twee dagen om te herstellen voor Rosenborg", glunderde De Jong.

Boukhari glunderde ook. ,,Het was mijn eerste balcontact, met rechts. Ik wilde na het doelpunt een dansje maken, maar de spelers waren blij voor me en wilden het met me vieren. Het was niet mijn eerste doelpunt met rechts. Vorig seizoen scoorde ik voor Sparta tegen NEC. Dat was een lobje."

,,Mijn tweede doelpunt scoorde ik met mijn hoofd. Tsja, eerst met rechts en dan met het hoofd, dat komt bij mij niet vaak voor! Maar het team zat goed in de wedstrijd en dat maakt het voor mij makkelijker. Ik heb nooit eerder zo goed ingevallen, ook niet zo snel gescoord. Bijna scoorde ik nog een derde keer. Dat was een stiffie, maar die lukte net niet. Dat was helemaal fantastisch geweest, een hattrick in tien minuten. Ik heb nog een contract voor vier jaar, het kan dus nog leuk worden!", grijnsde Boukhari.

Andy van der Meyde drukte met vier voorzetten een stempel op de wedstrijd. ,,Ik heb vier assists gegeven, dat geeft natuurlijk vertrouwen. Want dat was even op vakantie, denk ik", grapte de Ajacied. ,,Mido en ik voelen elkaar goed aan in het veld. Ik weet dat hij naar de eerste paal gaat, en dat hij kan goed koppen. Dus kan ik die ballen hoog voorgeven. We hadden het vorige week over dat juichen, dat hadden we al geoefend. Het is een grapje."


Terug van weggeweest in de Arena was Ole Tobiasen. De ex-Ajacied vond het raar weer terug te zijn in het stadion. ,,Ik heb zoveel meegemaakt hier, dat het een beetje vreemd was. Ik kon alleen maar verdedigen vandaag, dat was jammer. Maar ik verlies liever op deze manier dan door een tegendoelpunt met goed spel. Ik denk dat het voor het publiek een leuke wedstrijd was om te zien. Ik ben blij dat ik de hele wedstrijd heb gespeeld, want dat is goed voor mijn ontwikkeling. Maar als je verliest is dat sowieso een teleurstelling", besloot de verdediger van AZ.