Menu

Ajacieden doodmoe maar erg tevreden

De Ajacieden hadden met krachten gesmeten in de tweede helft tegen FC Twente. Door de rode kaart van Mido moesten ze met tien man verder en deden dat met een voorbeeldige instelling. ,,We traden op als team", verklaarden Cristian Chivu, Wamberto en Rafael van der Vaart.

Bij Chivu straalde af en toe een glimp van een glimlach door. ,,Dit voelt geweldig", zei de Roemeen na de 3-2 gewonnen wedstrijd. ,,Deze zege was erg belangrijk, maar ik ben ook erg moe. Ik hoop dat we nu vertrouwen hebben om door te gaan. Vandaag hadden we niets te verliezen en traden we op als team."

,,We hebben het met z'n allen gedaan", vond ook Rafael van der Vaart. ,,Het opstootje aan het einde van de eerste helft was het breekpunt. Toen dachten we 'nu moet het gebeuren'. We hebben nu gezien dat we het kunnen en dat geeft vertrouwen. Het zou ook lullig geweest zijn als we hadden verloren en dat de trainer weg had gemoeten."

Van der Vaart scoorde ook weer. Zijn elfde van het seizoen. ,,Ik zag dat-ie te maken was en volgens mij zat-ie er mooi in."

De goal van Van der Vaart was prachtig, maar matchwinnaar werd Wamberto. ,,Het was zo'n belangrijke en geweldige goal", zei hij tegen de camera van AT 5. ,,Ik ben er erg tevreden over. In de rust had ik tegen Maxwell gezegd dat we gingen winnen en dat ik de winnende zou maken. We hebben het met het hele team gedaan en nu moeten vertrouwen hebben. De druk was groot en toen ik op het einde zo'n goal maakte, dankte ik God. Ik was vanmorgen naar de kerk gegaan om te bidden voor mijn familie, voor mij en de ploeg."

En Wamberto werd niet teleurgesteld. Ajax won en hij werd uitgeroepen tot Man of the Match.

,,Dit is goed voor het moraal", sprak ook aanvoerder Fred Grim. ,,Goed voor het moraal, goed voor Ajax en goed voor de supporters. Want het kon toch niet zo zijn dat er drie keer op rij in eigen huis werd verloren. Dat zou Ajax onwaardig zijn."