Menu

Ajacieden doorweekt

In de tweede training van het seizoen voerde de technische staf de moeilijkheidsgraad op. Op een veld, dat felgekleurde stokken, balken en hoedjes bevatte, waren de Ajacieden binnen een half uur doorweekt.

Niet dat het regende, het was prachtig weer. Maar de oefeningen waren behoorlijk intensief. Toch zag het er onschuldig uit. Want het was een vrolijke bedoening op het trainingsveld met al die gekleurde attributen. Langs het veld had zich ook een cameraploeg van de Roemeense televisie genesteld die op Cristian Chivu wachtte. Zij namen ook zijn zaakwaarnemer een interview af en tijdens de training dwaalde de blik van de Ajax-aanvoerder regelmatig naar de zijlijn.

Daar zal hij ook Ger van Mourik hebben ontwaard. Of hij precies weet wie dat is, is de vraag maar de Ajax-kenners weten dat Van Mourik tijdens de kampioenswedstrijden van 1950 in Ajax 1 debuteerde en maar liefst 343 duels voor Ajax speelde. Nu was hij er getuige van hoe deze generatie zich in het zweet werkte. ,,Dat gaat er wel anders aan toe dan in mijn tijd", aldus de oud-verdediger die zijn kleinzoon Darren mee naar het veld had genomen. ,,Nu is het veel intensiever, die jongens leven er helemaal van. Wij waren semi-profs. Trainden vaak 's avonds pas."

De kleinzoon voetbalt bij AFC, zit ook in een selectieteam en was vooral geïnteresseerd in Van der Vaart en Sonck. ,,Wat is-ie breed'', verbaasde de tienjarige Amsterdammer zich over de omvang van de Belgische torso.

In vergelijking met maandag trainde Ajax met twee man minder. Zlatan Ibrahimovic, gisteren al geplaagd door maagkrampen en Wesley Sneijder, ook ziek, ontbraken op de training. Net als John O'Brien, die de eerste training al binnen moest doorbrengen vanwege een blessure.

John Heitinga voelde de spieren wel na afloop van zijn tweede training sinds tijden. ,,Mijn spieren zijn stijf. Zo!", zei Heitinga nadat Wormhoudt hem even onder handen had genomen. ,,Maar het is wel lekker om hier weer te trainen."

Vanaf morgen moeten de Ajacieden twee keer per dag aan de slag. 's Ochtends om half elf start de eerste training en om 14.45 uur de tweede.