Menu

Ajacieden enorm teleurgesteld

Na afloop van het verloren duel tegen Club Brugge en het slechte nieuws uit Milaan, waren de Ajacieden uiteraard behoorlijk teleurgesteld. Wesley Sonck, Johnny Heitinga en Rafael van der Vaart gaven na afloop aan waar het fout was gegaan.

Wesley Sonck was misschien nog het minst verrast door de uitslag. De in de Belgische competitie gelouterde spits baalde al van Club Brugge op het moment dat hij hoorde dat Ajax bij Club in de poule zat. ,,Ik heb het altijd al gezegd dat ik niet blij was met Club Brugge, dat het misschien wel de allermoeilijkste wedstrijd uit de poule zou worden. Ik heb gelijk gekregen. Wij zijn hier overspeeld door hun fysieke kracht. Zij speelden pressie, wij kwamen niet aan voetballen toe. Om te winnen hadden we dat wel moeten doen. Dat ik werd uitgefloten is 'logisch'", vond Sonck. ,,Dat ik scoorde uit de penalty is niet omdat ik mij op het publiek wilde wreken. Ik wilde gewoon sportief mijn uiterste best doen. En als Zlatan die kans in de tweede helft had benut, waren wij doorgegaan. Dat weet ik zeker. Maar we zijn te weinig aan voetballen toegekomen. We verloren in de drie uitwedstrijden steeds met een doelpuntje verschil. We liggen eruit en dat doet pijn."

Rafael van der Vaart baalde ook zichtbaar na afloop. ,,We hoorden natuurlijk dat Celta voor stond in Milaan. Toen moesten we en kregen we die goal tegen. We hebben niet goed gespeeld, maar er wel alles aan gedaan. Dan is dit dramatisch. Voor de club, voor ons, voor iedereen. Vorig jaar zat alles mee. Toen leek het wel of er een engeltje op de lat zat. Vanavond was dat niet zo."

Ook Johnny Heitinga was teleurgesteld. ,,We hadden alles in eigen hand en verprutsen het hier. Dit is een diepe teleurstelling. We werden zwaar onder druk gezet, hadden bovendien last van het veld. Wij kwamen er alleen uit met lange ballen. Daarbij kregen we een lullige goal tegen. We kwamen trouwens ook gelukkig op 1-1.''

Met name op inzet werd Ajax afgetroefd, meende Heitinga. ,,Hun strijdlust was beter, wij liepen eigenlijk achter de feiten aan en kregen opnieuw een knullig doelpunt tegen. Dit mag niet gebeuren.''

Bron: ANP en Ajax.nl