Menu
Ajacieden enthousiast over nieuwe spelersbus

Ajacieden enthousiast over nieuwe spelersbus

Ajax reist vanaf nu in een gloednieuwe spelersbus van OAD. Vrijdagmiddag werd de nieuwe bus op sportcomplex de Toekomst gepresenteerd.

Het was een mooi gezicht, vrijdag na afloop van de persconferentie van Martin Jol. De Ajax-trainer nam samen met zijn selectie een kijkje in de nieuwe spelersbus van Ajax. Bij het binnengaan van de bus maakte Jol meteen van de gelegenheid gebruik om eens achter het stuur de kruipen. De stoel zat prima, maar al snel verruilde hij het domein van de bestuurder voor zijn eigen vertrouwde plek in de bus van Ajax.

De bus heeft een dynamische uitstraling. Dit komt onder meer tot uiting door de enorme afbeelding van een Ajax-speler op de zijkant van de bus. Doordat het hoofd van de speler is weggelaten, geldt de illustratie van de speler als universeel. Het staat symbool voor de passagiers van de bus, de spelers van Ajax. Om die reden hebben Ajax en OAD intensief overleg gevoerd over de wensen voor de bus.

Julius ter Haar, algemeen directeur van OAD, was content met het uiteindelijke resultaat. ,,We zijn bijzonder trots dat we Ajax al zoveel jaren hebben mogen vervoeren. De nieuwe bus is prachtig geworden. Ook daar kunnen we trots op zijn."

Ter Haar vervolgt: ,,Van veel voetballers heb ik begrepen dat er twee 'heilige plekken' voor spelers en de technische staf zijn. Zowel de kleedkamer als de spelersbus is namelijk hun eigen domein. Daar kunnen ze echt helemaal alleen zijn, zonder de buitenwereld. Dat onderstreept de grote waarde van de spelersbus. Het is dan ook heel leuk om daar als OAD een actieve bijdrage aan te leveren, die dan ook nog eens door de spelers wordt gewaardeerd."

Urby Emanuelson was enthousiast over het nieuwe vervoersmiddel van Ajax. ,,Het belangrijkste aan een bus is, dat je er goed in kan zitten”, zei de Ajacied. ,,Zeker bij lange afstanden is het belangrijk dat je comfortabel kunt reizen. Als je kijkt wat er allemaal aanwezig is in deze bus, moet dat zeker lukken. Zo beschikken we onder meer over tv’s en een keuken aan boord. En daarnaast kunnen we ook zelf naar onze muziek luisteren of via de laptop een filmpje kijken zodat we helemaal uitgerust op de plek van bestemming aankomen.”

De nieuwe spelersbus in volle glorie op de Toekomst. De nieuwe spelersbus in volle glorie op de Toekomst.
De selectie zag de bus arriveren op de Toekomst. Daarna volgde een korte inspectie van het interieur. De selectie zag de bus arriveren op de Toekomst. Daarna volgde een korte inspectie van het interieur.
De bus werd ook goedgekeurd door de leden van de technische staf. De bus werd ook goedgekeurd door de leden van de technische staf.
De Ajacieden bewonderen het interieur van de gloednieuwe spelersbus. De Ajacieden bewonderen het interieur van de gloednieuwe spelersbus.