Menu
Ajacieden Europees kampioen

Ajacieden Europees kampioen

De Oranje Vrouwen Onder 19 jaar zijn zondag in Oslo voor het eerst in de historie Europees kampioen geworden. In het Ullevaal Stadion in de Noorse hoofdstad werd, met Ajacied Inessa Kaagman (foto) als trotse aanvoerder, Spanje verslagen: 1-0. Naast Kaagman maakte ook clubgenoot Lauren Delleman deel uit van de gouden lichting Oranje Vrouwen.

Nooit eerder lukte het in de historie van het Nederlandse vrouwenvoetbal om een continentale titel te veroveren. Tijdens de finale van het UEFA European Women's Under-19 Championship tekende Vivianne Miedeman in de 21e minuut voor de beslissende treffer. Ajacied Delleman kwam in de eindstrijd niet in actie. Oranje Vrouwen Onder 19 behaalde de finale met een klinkende 0-4-zege op Ierland. Eerder werd gelijkgespeeld tegen Noorwegen en won de equipe van bondscoach André Koolhof van Schotland en België.

De voorbereiding van de Ajax Vrouwen op het seizoen 2014 - 2015 begint dinsdag. De EK-gangers Kaagman en Dellleman genieten dan nog van een vakantie. De Ajax Vrouwen openen het nieuwe seizoen in de BeNe League op 29 augustus met een thuiswedstrijd tegen KAA Gent.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Naast aanvoerder Inessa Kaagman maakte ook Lauren Delleman deel uit van de gouden lichting Oranje Vrouwen. Naast aanvoerder Inessa Kaagman maakte ook Lauren Delleman deel uit van de gouden lichting Oranje Vrouwen.