Menu
Ajacieden feestelijk onthaald

Ajacieden feestelijk onthaald

Cape Town Airport, dinsdag 10.40 uur. Een uitgelaten supportersschare van Ajax Cape Town heet de Ajacieden uit Amsterdam bijzonder warm welkom. Het is een langgerekte welkomstgroet vol dans, muziek en zang.

De ploeg van trainer Henk ten Cate wordt, zoveel is direct duidelijk, groots en grenzeloos enthousiast onthaald. Handen worden geschud, handtekeningen kwistig uitgedeeld. Highfives worden uitgewisseld.

Meegebrachte, handzame fototoestellen en filmcamera’s maken overuren. Niet alleen enkele Zuid-Afrikanen flitsen, klikken en filmen zich bijna suf; ook enkele Amsterdamse Ajacieden hanteren hun camera met verve. Ryan Babel is een van de mannen die vastlegt en tegelijkertijd ook zelf wordt vastgelegd. De aanvaller vereeuwigt en wordt vereeuwigd…
De dansende, springende en hossende menigte is in elk geval dolgelukkig met het bezoek uit Amsterdam. Iedereen mag, nee moet dat weten ook. Trommel en fluit klinken tot ver in de aankomsthal. Zelfs de nagelnieuwe aanwinst Leonardo wordt getrakteerd op een spervuur aan schouderklopjes. Het nieuws over de laatste verrijking van de selectie is de Ajax-vlucht vanzelfsprekend vooruitgereisd.

Leonardo wordt enthousiast onthaald in Kaapstad. Leonardo wordt enthousiast onthaald in Kaapstad.

Het Zuid-Afrikaanse zonnetje schijnt deze ochtend al weldadig. Het ietwat verreisde gezelschap uit Amsterdam geniet van de aandacht en de zomerse omstandigheden. Vurnon Anita, Jeffrey Sarpong en Mitchell Donald genieten misschien wel het meest. De beloften mogen ervaring opdoen bij de A-selectie. Ook het trio wacht in Kaapstad een onvervalst filmsterrenonthaal.

De Ajacieden begonnen hun reis maandagmiddag. Via Londen werd vele reisuren later Kaapstad bereikt. Op Zuid-Afrikaanse grond start Ajax de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Een week lang intensief trainen, voetballen, keihard werken. Maar vooral ook intens genieten. Bijvoorbeeld van de safari en de geplande bezoekjes aan de Tafelberg en Robbeneiland. Stuk voor stuk toeristische topattracties van Zuid-Afrika.

Kort na aankomst bij het hotel, verkenden de Ajacieden de nabije omgeving in wandelpas. Kort na aankomst bij het hotel, verkenden de Ajacieden de nabije omgeving in wandelpas.

Een sportief hoogtepunt van de Missie Kaapstad is het vriendschappelijke duel (zondag) tegen zusterclub Ajax Cape Town. Wie de Ajax-supporters frivool aan het werk ziet op Cape Town Airport, beseft direct dat een feestelijke wedstrijd in het verschiet ligt.
Direct na aankomst in het Radisson SAS-hotel liepen de Ajacieden met een lichte wandeling de vermoeidheid uit de benen. Vanavond beleggen de Amsterdammers hun eerste training. Later meer.