Menu

Ajacieden gaan vrijuit spelen

De Ajacieden voelen (nog) geen druk voor het eerste duel in de tweede ronde van de Champions League. Aanvoerder Chivu ziet Valencia als de favoriet, dus kan Ajax vrij spelen.

Volgens Chivu heeft Ajax niets te verliezen. ,,Nu we zover zijn gekomen ligt er geen druk meer op ons. Het wordt wel een moeilijke wedstrijd, denk ik. Valencia heeft de afgelopen drie jaar twee keer in de finale van de Champions League gespeeld. Er is nu wel een aantal spelers geblesseerd, maar die kunnen ze moeiteloos vervangen. Het is belangrijk dat we geconcentreerd en bedachtzaam spelen. Dan hebben we misschien een kans. In het voetbal kan alles gebeuren. Ik hoop dat we goed voetballen en met drie punten terugkomen. En dat we elkaar in ieder geval na afloop van de wedstrijd recht in de ogen kunnen kijken, dat we er alles aan gedaan hebben", aldus de aanvoerder.

Tomás Galásek ziet Valencia op basis van de prestaties in voorgaande seizoenen eveneens als favoriet. ,,Valencia is de ploeg met de meeste ervaring. Ook in de Spaanse competitie zijn ze sterk. Daarom zullen wij moeten oppassen. We zullen snel om moeten kunnen schakelen van aanval naar verdediging en terug. Elke verslapping kan namelijk afgestraft worden."

De Tsjech vindt de ervaringen die hij en zijn teamgenoten hebben opgedaan in de eerste ronde belangrijk. ,,We hebben geleerd dat we tot het einde toe geconcentreerd moeten zijn en dat we compact moeten spelen. Die concentratie kun je vasthouden als je scherp aan de wedstrijd begint. Als je het gevoel hebt dat alles goed staat in een wedstrijd, dan geeft dat vertrouwen."

,,Als we het eerste halfuur overleven, kunnen we misschien succes boeken", vervolgt Galásek. ,,We moeten zelf aan voetballen toekomen. Ik geef ons niet heel veel kans om te winnen, maar we gaan er natuurlijk wel voor om een goed resultaat weg te slepen. En als wij geconcentreerd kunnen blijven, denk ik dat het 2-2 wordt."

Ook Rafael van der Vaart verwacht een zware wedstrijd, maar acht Ajax niet kansloos. ,,Als wij goed spelen hebben we zeker wel een kans. Ik heb er wel vertrouwen in. Valencia verdedigt sterk en kan er dan ineens snel uitkomen. Dat moeten we goed zien op te vangen. En het kan best dat wij veel ruimte krijgen, die moeten we dan zien te benutten. Daarom denk ik dat het 2-1 voor ons wordt. Galásek en ik scoren. Waarom niet? Als we denken dat we niet kunnen winnen, kunnen we net zo goed thuis blijven", vindt Van der Vaart.