Menu
Ajacieden gehuldigd in ArenA

Ajacieden gehuldigd in ArenA

Bekerwinnaar Ajax is donderdagavond gehuldigd in de Amsterdam ArenA. De Ajacieden boekten een ruime overwinning op Feyenoord in de tweede bekerontmoeting (1-4) en haalden daarmee voor de achttiende keer in de clubhistorie de KNVB beker binnen. Na het veiligstellen van de beker werd het feest sfeervol voortgezet in de ArenA.

De teleurstelling over het mislopen van de landstitel werd daarmee weggespoeld. De ‘zilveren dennenappel’ werd door aanvoerder Luis Suarez rond half negen in De Kuip hooggehouden. De laatste keer dat Ajax de nationale beker veroverde was in 2007. Ajax versloeg destijds AZ in een spannend en enerverend duel. Drie jaar later pakt Ajax opnieuw de belangrijke prijs.

Op de grote schermen in de ArenA is de blijheid en vreugde te zien op de gezichten van de Ajax-spelers in Rotterdam. Op de gezichten van de supporters is hetzelfde af te lezen. Blijdschap. Vreugde. De fans en de spelers zijn ruim 75 kilometer van elkaar verwijderd. Toch is er een sterke verbondenheid. Iedereen viert dát waarvoor dit seizoen zo hard is gewerkt. Een voetbalprijs. Het feest wordt later op de avond samen gevierd. Door de spelers die hun voeten lieten spreken tijdens het toernooi én de supporters die Ajax onvoorwaardelijk hebben gesteund.

Luis Suarez toont alle Ajacieden in de ArenA de beker. Luis Suarez toont alle Ajacieden in de ArenA de beker.

Wanneer het elftal van Martin Jol arriveert in de ArenA – en op het parkeerdek de ontvangst krijgt van een echte bekerkampioen – kan het feest écht beginnen. Rond de klok van elf uur worden de spelers gehuldigd in het stadion. Samen met de trouwe en fanatieke fans vieren de spelers de bekerwinst. Wanneer doelpuntenmaker Luis Suarez de beker hooghoudt barst er een enorm gejuich los. De ‘zilveren dennenappel’, de prijs die sinds 2007 niet meer is gewonnen, is eindelijk weer terug in Amsterdam.

Suarez hield de beker opnieuw in de lucht tijdens de huldiging in de ArenA. De Uruguayaanse captain van Ajax was niet de enige die de beker mocht showen... Ruim 13.000 supporters juichten Martin Jol en zijn elftal vanaf het (afgedekte) speelveld toe. De spelers, begeleiders én fans maakten er een sfeervolle huldiging van. Op het podium werden de Ajacieden die de bekertriomf dit seizoen realiseerden een voor een naar voren geroepen. Telkens trakteerden de Ajacieden op het podium de Ajacieden daaromheen op een mooi en fraai uitzicht: het uitzicht op de vers behaalde 'dennenappel', ofwel de achttiende KNVB beker. Het bekerfeestje werd tot vlak voor middennacht gevierd met de fans. Het werd een onvergetelijk Ajax-feestje!

Bekijk hier de mooiste foto's van de bekerhuldiging

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/ Gerard van Hees

Voorafgaand aan de huldiging werden de spelers groots onthaald bij de ArenA. Voorafgaand aan de huldiging werden de spelers groots onthaald bij de ArenA.
De fans trakteerden hun helden op een ere-ontvangst. De fans trakteerden hun helden op een ere-ontvangst.
Eenmaal op het podium werden de Ajacieden hartstochtelijk toegejuicht. Eenmaal op het podium werden de Ajacieden hartstochtelijk toegejuicht.
Martin Jol is trots op de beker, zijn spelers én de fans. Martin Jol is trots op de beker, zijn spelers én de fans.
Jan Vertonghen zong misschien wel het hartstochtelijkst mee met de fans. Jan Vertonghen zong misschien wel het hartstochtelijkst mee met de fans.
Maarten Stekelenburg had een fraai aandeel in de bekerwinst. Maarten Stekelenburg had een fraai aandeel in de bekerwinst.
Ook Urby Emanuelson toonde trots de KNVB beker. Ook Urby Emanuelson toonde trots de KNVB beker.
Het publiek in de ArenA ging flink uit zijn dak! Het publiek in de ArenA ging flink uit zijn dak!
Hyun Jun Suk werd natuurlijk ook toegezongen. Hyun Jun Suk werd natuurlijk ook toegezongen.
Ademloos afwachten welke Ajacied nu weer de beker showt... Ademloos afwachten welke Ajacied nu weer de beker showt...