Menu
Ajacieden gehuldigd op Voetbalgala

Ajacieden gehuldigd op Voetbalgala

Klaas Jan Huntelaar heeft tijdens het jaarlijkse Voetbalgala in Hilversum de prijs van topscorer in ontvangst genomen. Miralem Sulejmani werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar, terwijl John Heitinga Voetballer van het Jaar werd.

Met 33 doelpunten in 34 wedstrijden is Ajax-spits Klaas Jan Huntelaar de absolute topscorer van het seizoen 2007-2008. David Endt, teammanager van Ajax, geeft Huntelaar de bijbehorende prijs.
Vlak voor de topscorer en de teammanager het podium verlieten namen zij bloemen in ontvangst.
Uit handen van bondscoach Bert van Marwijk ontvangt Miralem Sulejmani de prijs voor Talent van het Jaar. De buitenspeler imponeerde vorig seizoen bij sc Heerenveen en bedong met zijn spel een transfer naar Ajax. De prijs is vernoemd naar Johan Cruijff.
Vol trots laat John Heitinga zich lauweren tot Voetballer van het Jaar van het seizoen 2007-2008. De daarbij behorende Gouden Schoen werd de verdediger uitgereikt door Jaap Stam. ,,Je bent een fantastische speler én een fantastisch mens”, loofde Stam zijn voormalig collega bij Ajax.
John Heitinga beschikt over meer dan alleen voetbaltalent. Samen met oer-Ajacied René Froger brengt hij tijdens het Voetbalgala het lied ‘Bloed, zweet en tranen’ van André Hazes ten gehore.
Even bijkletsen met oude ploeggenoten. De Ajacieden Gregory van der Wiel en Jan-Arie van der Heijden feliciteren John Heitinga met zijn felbegeerde titel.
De selectie van Ajax ontbrak niet op het voetbalfeest. Reservedoelman Dennis Gentenaar en middenvelder Gabri hebben al meerdere Voetballer van het Jaar Gala’s achter hun naam staan. Nieuwkomers Dario Cvitanich en Oleguer kijken tijdens het diner hun ogen uit in de Hilversumse televisiestudio 21.