Menu
Ajacieden gehuldigd tijdens Voetbalgala

Ajacieden gehuldigd tijdens Voetbalgala

Luis Suarez is maandagavond tijdens het traditionele Voetbalgala in Hilversum officieel gehuldigd tot Voetballer van het Jaar. De Uruguayaanse Ajacied kreeg uit handen van Ajax-trainer Martin Jol de Gouden Schoen overhandigd. ,,Voetballer van het Jaar is een hele mooie prijs’’, vindt Suarez. ,,Maar het is niet alleen mijn prijs. Het is een prijs voor de trainer, het team en Ajax zelf.’’ Demy de Zeeuw kreeg de Bronzen Schoen voor zijn uitstekende prestaties tijdens het seizoen 2009-2010. Talent van het Jaar is Gregory van der Wiel.

Voor Suarez was het een mooie avond in de Mediastad. De speler die zich afgelopen weekend tegen De Graafschap profileerde met een hattrick, stond ook maandag in de schijnwerpers. De Ajacied werd tijdens het Voetbalgala gehuldigd tot Voetballer van het Jaar en tot Topscorer van de Eredivisie. De Topscorerprijs kreeg hij uit handen van Ruud Gullit. De Gouden Schoen werd overhandigd door Martin Jol. ,,Eerst vroeg ik Diego Forlán of hij de prijs wilde uitreiken, maar Atlético Madrid speelt vanavond’’, zegt Suarez. ,,Ik heb daarna Gabriel Batistuta gevraagd, maar hij kon niet.’’ Suarez is blij dat Jol de prijs wilde uitreiken. ,,Het is namelijk niet alleen mijn prijs. Het is een prijs voor de trainer, het team en Ajax zelf.’’

De prijs voor Topscorer van het Seizoen kreeg Suarez uit handen van Ruud Gullit. De prijs voor Topscorer van het Seizoen kreeg Suarez uit handen van Ruud Gullit.

Suarez kende het afgelopen seizoen een bijzonder trefzeker voetbaljaar. In 33 Eredivisiewedstrijden scoorde hij 35 keer. Met dit doelpuntenaantal behoort Suarez tot de productiefste buitenlanders in de Nederlandse competitie ooit. Ook tijdens het Wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika deed hij van zich spreken. Met Suarez en Forlán in de voorhoede vormde het Uruguayaans elftal een dreiging voor iedere tegenstander. De Uruguayanen bereikten verrassend de halve finale waarin Nederland met 3-2 te sterk was.

Demy de Zeeuw kreeg de Bronzen Schoen. In zijn eerste jaar bij Ajax werd hij al snel de spil in het middenveld. Een belangrijke motor die het elftal draaiende hield. Evenals Suarez en Gregory van der Wiel was De Zeeuw actief op het WK.

Gregory van der Wiel is uitgeroepen tot Talent van het Jaar en mag een Cruyff Court aanleggen op een door hem aangewezen plaats. De verdediger maakte het afgelopen seizoen – evenals het jaar daarvoor – een zeer sterke indruk. Zijn ontwikkeling en niveau kende een spurt door het WK in Zuid-Afrika. Van der Wiel speelde vijf van de zes wedstrijden, waaronder de finale tegen Spanje.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Louis van de Vuurst/Ajax.nl

De Gouden Schoen kreeg Suarez uit handen van trainer Jol. De Gouden Schoen kreeg Suarez uit handen van trainer Jol.
Henk ten Cate overhandigde de trofee aan Talent Van der Wiel. Henk ten Cate overhandigde de trofee aan Talent Van der Wiel.
De Zeeuw kreeg de Bronzen Schoen. De Zeeuw kreeg de Bronzen Schoen.