Menu
Ajacieden gehuldigd tijdens Voetbalgala

Ajacieden gehuldigd tijdens Voetbalgala

Tijdens het jaarlijkse Voetbalgala in Hilversum hebben Jan Vertonghen en Christian Eriksen hun in edelmetaal gegoten voetbalschoenen in ontvangst genomen. Beiden vielen na een geweldig seizoen bij Ajax, waarin de 31ste landstitel werd behaald, in de prijzen. Vertonghen kreeg de gouden schoen, Eriksen de bronzen.

Een zeer emotionele Jan Vertonghen werd geëerd als Voetballer van het Jaar en kreeg de Gouden Schoen uit handen van zijn moeder. De recent naar Tottenham Hotspur vertrokken Belg was in het afgelopen kampioensjaar de aanvoerder van Ajax en mede dankzij hem konden de Amsterdammers in mei het kampioensschap prolongeren. Vertonghen speelde vorig seizoen 31 competitieduels voor Ajax, waarin hij acht keer scoorde. ,,Vanavond is Jan weer even Ajacied", sprak trainer Frank de Boer voor de camera van Ajax TV. Die Ajacied liet zich deze avond van zijn emotionele kant zien. ,,Normaal ben ik niet zo, maar vanavond kwam het er allemaal even uit", aldus de Belg ,,Dit is een mooie reünie, mooi ook om mijn oude teamgenoten hier weer te zien."

John Steen Olsen sprak mooie woorden tegen Christian  Eriksen. John Steen Olsen sprak mooie woorden tegen Christian Eriksen.

Reikte de moeder van Jan Vertonghen de prijs aan haar zoon uit, bij Christian Eriksen was het de Deense Ajax-scout John Steen Olsen die de eer had de Bronzen Schoen aan 'zijn' ontdekking te overhandigen. Olsen is al jaren de Scandinavië-specialist van de Ajax-scouting en ook hij was zeer geëmotineerd tijdens de plechtigheid. ,,Bij Ajax zijn nu zes Denen.Wie weet komt er een keer een heel Deens podium op dit Voetbalgala", droomde hij hardop.

Eriksen zelf barstte naast hem van de ambitie. ,,Ik heb nu de Bronzen Schoen, volgend jaar wil ik de Gouden!", aldus de Ajacied. ,,Ik heb al vele talentenprijzen, maar er is in huis nog wel ruimte voor meer!"

Gadegeslagen door een tafel vol Ajacieden, waren de Amsterdammers - samen met de Zilveren Schoen-winnaar Jordy Clasie - de hoofdrolspelers van deze traditionele Gala-avond.De laatste keer dat Ajax de winnaar van de Gouden Schoen leverde is niet zo lang terug. In 2010 won Luis Suarez de Gouden Schoen als Voetballer van het Jaar en tevens de prijs voor de topscorer van de Eredivisie. In datzelfde jaar werd Gregory van der Wiel gehuldigd als Talent van het Jaar en kreeg Demy de Zeeuw de Bronzen Schoen.

Houd Ajax TV de komende dagen in de gaten voor een reportage over het Voetbalgala.

Tekst: Ajax.nl
Foto's Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Jody Lukoki, Kenneth Vermeer en Derk Boerrigter waren op het Gala aanwezig. Jody Lukoki, Kenneth Vermeer en Derk Boerrigter waren op het Gala aanwezig.
Eyong Enoh, Jasper Cillessen en ook Christian Poulsen waren van de partij. Eyong Enoh, Jasper Cillessen en ook Christian Poulsen waren van de partij.
Jan Vertonghen en zijn vriendin Sophie met de Gouden Schoen. Jan Vertonghen en zijn vriendin Sophie met de Gouden Schoen.
Jan Vertonghen had het moeilijk op het podium. Jan Vertonghen had het moeilijk op het podium.

Christian Eriksen en John Steen Olsen poseren samen. Christian Eriksen en John Steen Olsen poseren samen.