Menu
Ajacieden gelijk met Oranje onder 19

Ajacieden gelijk met Oranje onder 19

Het Nederlands Elftal voor spelers tot 19 jaar is het EK-kwalificatietoernooi begonnen met een gelijkspel. Tegen Rusland werd het 2-2. Ajacieden Vurnon Anita en Christian Supusepa stonden in de basis.

Oranje onder 19 begon slecht tegen Rusland en kwam snel op achterstand. Bij rust stond het echter wel 1-1 door een goal van Wijnaldum. Ook in de tweede helft kwamen de Russen vlot weer op voorsprong, maar weer kwam Oranje goed terug. In de 65ste minuut kwam er een derde Ajacied binnen de lijnen. Daley Blind maakte zijn entree in het team, dat genoegen moest nemen met een 2-2-gelijkspel. Maandag wacht Nederland thuisland Griekenland om 18.00 uur Nederlandse tijd. De winnaar van het toernooi plaatst zich voor het EK, dat in Tsjechiƫ wordt gehouden.

Het Beloftenelftal dat uitkwam in het internationale toernooi van Toulon, heeft de laatste wedstrijd tegen Frankrijk gewonnen. Na twee eerdere nederlagen zat een vervolg van het toernooi er niet meer in, maar door de 1-0-overwinning tegen de Fransen vertrekken de Beloften met opgeheven hoofd. Drie Ajacieden stonden in de basis: Jan Arie van der Heijden, Jeffrey Sarpong en Mitchell Donald.