Menu
Ajacieden genieten kort na en zetten vooral veel handtekeningen

Ajacieden genieten kort na en zetten vooral veel handtekeningen

De Ajacieden liepen de 6-0 overwinning op RBC Roosendaal relaxed uit de benen. De basisklanten, minus de keeper, van een dag eerder lieten zich kort op het trainingsveld zien, waarna zij hun training vervolgden in de ArenA. De keepers en wisselspelers trainden gewoon door in de buitenlucht. Zo kregen de talloze vakantie vierende supporters toch volop voetbalactie voorgeschoteld. Geen enkele Ajacied ontkwam na afloop aan het zetten van handtekeningen.

,,Vandaag mag nog worden genoten van de overwinning op RBC’’, keek Danny Blind na de ochtendtraining kort terug op de wedstrijd tegen de gasten uit Roosendaal. ,,Natuurlijk richten we ons nu op de wedstrijd tegen Inter. Vanaf dinsdag wordt dat nóg gerichter.’’

Conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt ontfermde zich onder meer over Emmanuel Boakye, Nicolae Mitea, Wesley Sneijder en Steven Pienaar. De geblesseerde Ajacieden werkte verschillende loopoefeningen af.

De keepers Maarten Stekelenburg en Hans Vonk werkten om beurten, elders, aan hun afrondkwaliteiten. Vergezeld door Yannis Anastasiou, Angelos Charisteas en de kersverse Ajax-debutant Michael Timisela, werkten ook de goalies af op doel. De ene keer verdedigde Stekelenburg de goal, de andere keer ranselde Vonk de ballen uit de doelmond. Of werd dat in elk geval, zwevend en duikend nagestreefd.

De Ajacieden trainen ook morgenochtend nabij het stadion, waarna de selectie afreist naar Santpoort. Daar bereidt Ajax zich in de relatieve rust voor op de confrontatie met Internazionele.

Natuurlijk, de blessures die Zdenek Grygera en Tomás Galásek afgelopen week opliepen, komen ongelegen. Blessureleed is immers nooit welkom. Blind zegt zich geen zorgen te maken over de groeiende ziekenboeg. ,,We moeten Tomás en Zdenek nu eenmaal missen; ze kunnen in elk geval niet meespelen. Dat weten we’’, vervolgt de trainer nuchter. Hoe Blind zijn elftal tegen de Italianen aan laat treden, houdt de oefenmeester voorlopig wijselijk voor zichzelf. Of, voorlopig voor zichzelf én zijn collega’s in de technische staf.

Met Inter Milan treft Ajax woensdagavond in elk geval een sterke, ervaren tegenstander. Blind: ,,Inter is een kwalitatief sterke en gelouterde ploeg. Een ploeg met veel individuele kwaliteiten, die –beter dan in achterliggende jaren– op elkaar zijn afgestemd.’’

Na de laatste opmerking, spoedde ook de hoofdtrainer zich richting ArenA. Voordat het stadion kon worden bereikt, moest ook Blind zich een weg banen door de enthousiaste haag handtekeningen- en kiekjesjagers.