Menu
Ajacieden genieten na, met mate

Ajacieden genieten na, met mate

Een dag na de 2-0 zege op Feyenoord was er voor de spelers van Ajax maandag nog even tijd om na te genieten van het resultaat van de eerste bekerfinale. Uiteraard met mate, want voor de return in Rotterdam kan Ajax zondag eerst nog landskampioen worden. Vanaf nu telt daarom alleen nog maar het woord 'ontknoping'.

De ontknoping van de Eredivisie wordt zondag ongemeen spannend. FC Twente koestert in de laatste speelronde één punt voorsprong op Ajax. In de lastige uitwedstrijd bij NAC Breda - dat nog volop strijd is voor een plaats in de play-offs voor Europees voetbal - moet de koploper Ajax voor zien te blijven. Bij een misstap van Twente kan Ajax in Nijmegen de dertigste landstitel veiligstellen. Gezien het punt verschil moet Ajax het zondag in ieder geval beter dan Twente doen om op de finish een doeltreffende eindsprint te maken.

Zoals gebruikelijk bleven de basisspelers the day after binnen. Een enkele Ajacied (Alderweireld, Vertonghen) meldde zich kort buiten om de collega’s (onder wie de van een knieblessure herstellende Lindgren) aan het werk te zien.

Marko Pantelic stond in de stralende voorjaarszon Ajax TV te woord. De Servische aanvalsleider keek terug op de 2-0 zege en vond dat ‘een goed resultaat’, zo vertrouwde hij zijn toehoorders toe. ,,Ik denk dat we tevreden mogen zijn. Natuurlijk hebben we ons best gedaan om er nog een doelpunt bij te maken. Zelf was ik er bijvoorbeeld twee keer dichtbij. Vooral in de tweede helft kreeg ik een goede kopkans, maar de keeper van Feyenoord verrichtte een uitstekende redding. Daarmee feliciteer ik hem.”

Het gehele interview met Pantelic zie je vanaf maandagavond op Ajax TV

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Jong Ajax-speler Danilo legt aan voor een schot. Op de achtergrond kijkt Rasmus Lindgren toe. Jong Ajax-speler Danilo legt aan voor een schot. Op de achtergrond kijkt Rasmus Lindgren toe.
De keepers Vermeer en Verhoeven werden geregeld 'onder vuur' genomen door de Ajacieden. De keepers Vermeer en Verhoeven werden geregeld 'onder vuur' genomen door de Ajacieden.
Pantelic in gesprek met Ajax TV. Het interview is vanaf maandagavond op Ajax' officiële clubkanaal te zien. Pantelic in gesprek met Ajax TV. Het interview is vanaf maandagavond op Ajax' officiële clubkanaal te zien.