Menu

Ajacieden genomineerd

Zlatan Ibrahimovic en Hatem Trabelsi zijn door het toonaangevende voetbaltijdschrift France Football genomineerd voor de Gouden Bal, de onderscheiding voor de beste voetballer in Europa. Ook Cristian Chivu staat op de lijst met genomineerden.

Het toonaangevende voetbaltijdschrift France Football heeft eveneens drie Nederlandse aanvallers genomineerd voor de Gouden Bal, de onderscheiding voor de beste voetballer in Europa. Het zijn Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Roy Makaay (Bayern München) en Patrick Kluivert (Barcelona).

De lijst van France Football telt liefst vijftig spelers. Eind december wordt de winnaar bekendgemaakt. Vorig jaar won Ronaldo de eretitel. De Braziliaanse aanvaller van Real Madrid behoort ook deze keer tot de genomineerden.

De beste voetballer van de wereld wordt op 15 december in Basel door de wereldvoetbalbond (FIFA) gehuldigd. Aansluitend vindt in de Zwitserse stad een benefietwedstrijd plaats, het zogenoemde Duel tegen de Armoede, met grootheden als Ronaldo, Zidane en hun voetbalvrienden.

Bron: ANP