Menu

Ajacieden geselecteerd voor interlands

Een aantal Ajacieden heeft een uitnodiging ontvangen van diverse bondscoaches voor het spelen van interlands. Onder andere Zlatan Ibrahimovic wordt verzocht te spelen voor Zweden.

Ibrahimovic zal met het Zweedse elftal aantreden tegen Griekenland op woensdag 20 augustus in Norrköping.

Tomás Galásek en Zdenek Grygera zijn geselecteerd voor het Tsjechisch elftal, dat begin september twee kwalificatiewedstrijden speelt: op 6 september in Minsk tegen Belarus en op 10 september in Praag tegen Nederland.

Hatem Trabelsi speelt op 20 augustus met Tunesië een vriendschappelijk duel tegen Guinea.

Voor Finland zullen drie Ajacieden, mits niet geblesseerd, in actie komen. Jari Litmanen en Petri Pasanen zijn geselecteerd voor de ontmoeting op 20 augustus met Denemarken en Niklas Moisander, de Fin die in de selectie zit van Jong Ajax, is opgeroepen voor een vriendschappelijk toernooi met Finland onder 19. Het jeugdteam speelt op 28 augustus een mini-toernooi in Duitsland.

De Belgen Sonck en Van Damme zullen tegenover Nederland staan in de derby der lage landen die op woensdag 20 augustus wordt gespeeld. Voor Van Damme heeft bondscoach Aimé Anthuenis volgens de Belgische teletekst een plaats op het middenveld in gedachten. Over een paar dagen maakt Dick Advocaat zijn selectie bekend en weten de Ajacieden of ze nog ploeggenoten treffen.