Menu
Ajacieden geselecteerd voor kwalificatieduels

Ajacieden geselecteerd voor kwalificatieduels

Na de laatste competitiewedstrijd thuis tegen FC Groningen aanstaande zondag, kunnen niet alle Ajacieden op vakantie. Begin juni worden bijvoorbeeld kwalificatiewedstrijden gespeeld waarvoor een aantal spelers is opgeroepen.

Angelos Charisteas is uitgenodigd voor twee kwalificatieduels tegen Turkije en de Oekraïne, op 4 en 8 juni. Daarna speelt het Griekse nationale team de Confederations Cup, die van 15 tot en met 29 juni in Duitsland zal worden gespeeld.

De bondscoach van Tunesië heeft Hatem Trabelsi voorgeselecteerd voor een vriendschappelijke wedstrijd tussen zijn land en Angola op 27 mei, en twee kwalificatieduels, op 4 juni in en tegen Botswana en op 11 juni in eigen land tegen Guinée. Ook Tunesië doet mee aan de Confederations Cup in Duitsland de laatste twee weken in juni.

Tomás Galásek en Zdenek Grygera zijn opgeroepen voor de kwalificatiewedstrijden tegen Andorra op 4 juni en tegen Macedonië op 8 juni. Roemenië speelt op 24 mei een vriendschappelijk duel tegen Moldavië. Bogdan Lobont is daarvoor uitgenodigd.

Marco van Basten en John van 't Schip hebben zes Ajacieden opgeroepen voor een trainingsstage in Noordwijk. Ryan Babel, John Jeitinga, Nigel de Jong, Hedwiges Maduro, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart behoren tevens tot de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de kwalificatiewedstrijden tegen Roemenië, die op 4 juni gespeeld zal worden, en Finland, die op 8 juni in Helsinki wordt gespeeld. De bondscoach maakt op vrijdag 27 mei bekend wie er in zijn definitieve selectie zitten.

Ook Julien Escudé heeft een voor de voorlopige selectie van Frankrijk ontvangen. Op 24 mei maakt de bondscoach bekend of Escudé deel zal uitmaken van de selectie die het tegen Hongarije zal opnemen op 31 mei in Metz.

Niklas Moisander behoort tot de voorlopige selectie van het Finse nationale team onder 21, dat op 1 juni een kwalificatiewedstrid speelt tegen Denemarken en op 7 juni tegen Nederland.

Tom de Mul is opgenomen in de voorlopige selectie van het Belgisch elftal onder 21. De Zuiderburen spelen op 3 juni een wedstrijd tegen Servië-Montenegro. Het betreft een voorrondewedstrijd voor het EK onder 21.