Menu
Ajacieden geselecteerd voor Oranje

Ajacieden geselecteerd voor Oranje

Bondscoach Bert van Marwijk heeft de wedstrijdselectie bekendgemaakt voor de komende WK-kwalificatieduels in juni. Ajacieden Gregory van der Wiel en Maarten Stekelenburg zijn opgenomen in de selectie.

Het Nederlands elftal speelt op 6 juni een kwalificatiewedstrijd in en tegen IJsland. De tweede wedstrijd is op 10 juni tegen Noorwegen. De aftrap van het laatste duel vindt in de Kuip plaats om 20.45 uur.

Met vijftien punten uit vijf wedstrijden heeft Oranje een ruime voorsprong op Schotland, dat de tweede plaats bezet. De Schotten hebben zeven punten weten te bemachtigen. IJsland, Macedonië en Noorwegen zijn de overige landen in de poule. Het Nederlands elftal heeft aan een zege op IJsland genoeg om zich te kwalificeren voor het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika in 2010.

Selectie Nederlands elftal:

Doel: Maarten Stekelenburg, Henk Timmer,

Verdediging: Edson Braafheid, Giovanni van Bronckhorst, John Heitinga, Dirk Marcellis, Joris Mathijsen, André Ooijer, Khalid Boulahrouz, Gregory van der Wiel,

Middenveld: Mark van Bommel, Nigel de Jong, Rafael van der Vaart, Stijn Schaars, David Mendes da Silva, Demy de Zeeuw,

Aanval: Ryan Babel, Eljero Elia (debuteert in Oranje-selectie), Klaas Jan Huntelaar, Dirk Kuyt, Robin van Persie, Arjen Robben.