Menu

Ajacieden gokten op verkeerde paard

Nadat Griekenland al zeer verrassend had gewonnen van Portugal, hielden de Grieken ook Spanje in bedwang. Had niemand al de opzienbarende ouverture goed voorspeld, nu zat iedereen er naast bij de tweede wedstrijd. Opvallend is wel dat de helft dacht dat Portugal gelijk zou spelen tegen Rusland. En dat gebeurde nou net weer niet.

De wedstrijd tussen Griekenland en Spanje eindigde in 1-1. In de eerste helft nam Spanje de leiding door een doelpunt van Morientes. Daarmee liep eigenlijk iedereen op schema voor een goede voorspelling, want de algemene tendens was dat Spanje nipt zou winnen van de verrassende Grieken. Maar na de hervatting maakte Charisteas gelijk. Daardoor greep opnieuw iedere Ajacied die aan de poule meedoet, mis.

Toch had de helft voor een wedstrijd van woensdagavond wel 1-1 op papier staan. Maar dat was voor Portugal-Rusland. Maar het gastland doet nog volop mee in het zelf georganiseerde Europees kampioenschap voetbal, door te winnen en wel met 2-0. Maniche maakte de eerste treffer al in de zevende minuut, invaller Rui Costa besliste het duel pas vlak voor tijd. Daardoor scoorden Victor Sikora en Yannis Anastasiou een voltreffer.