Menu
Ajacieden gretig en fel

Ajacieden gretig en fel

De vonken vlogen er bij vlagen af, tijdens de voorlaatste training voor Ajax - Vitesse. Zonder het leeuwendeel van de internationals belegden de Ajacieden van Adrie Koster vrijdag een pittige oefensessie. Bekijk hier het fotoverslag.

Adrie Koster en Hennie Spijkerman houden de ontwikkelingen tijdens het positiespel nauwgezet in de gaten. De Ajacieden speelden op balbezit en mochten de bal slechts één keer raken. Het leverde niet zelden felle duels om de bal op.
Siem de Jong, Nicolae Mitea en Kennedy proberen in het vierkant de bal te veroveren. Assistent-trainer Alfons Groenendijk kijkt op de achtergrond toe.
Hennie Spijkerman leidde een deel van de veldtraining. De assistent-trainer legde het positiespel af en toe stil om de Ajacieden letterlijk op de juiste plek te zetten. Hier richt Spijkerman zich tot Gabri. Koster keek toe, luisterde mee en greep in als hij dat nodig vond.
Na het positiespel speelden de Ajacieden een wedstrijdje op een klein veld. De doelmannen Dennis Gentenaar en Erik Heijblok kregen het zwaar te verduren. Koster legde de partij vaak stil om een aanwijzing te geven of om de hele ploeg toe te spreken.
Ismael Urzaiz ‘bestormt’ George Ogararu, een van de weinige internationals die wel meetrainde. Het merendeel van de internationals trainde donderdag alweer mee en mocht de vrijdagtraining daarom laten schieten.
Naast Ogararu keerde ook Jan Vertonghen deze week terug bij Ajax na een internationale trip door Europa. De Belg speelde twee kwalificatie-interlands met de Belgische nationale ploeg. Ogararu en Vertonghen hielden het na een uur voor gezien en keerden terug naar de ArenA.
Na de groepstraining besloot een groepje Ajacieden de oefensessie met het polijsten van de traptechniek. Assistent-trainer Alfons Groenendijk gaf het juiste voorbeeld bij het nemen van vrije trappen. Voorafgaand aan Ajax - Vitesse trainen de Ajacieden zaterdag nog een keer. De training is in de ArenA, begint om 10.30 uur en is toegankelijk voor supporters.