Menu

Ajacieden hebben plezier in één tegen één

Bij de ochtendtraining kregen de Ajacieden al een pittige conditie-oefening voor de kiezen, dus was de verwachting dat zij bij de middagsessie enigszins gespaard zouden worden. De trainers dachten daar echter anders over, maar zij schotelden wel een training voor, die zo leuk was dat de spelers hun hele ziel en zaligheid er in kwijt konden.

De overgebleven selectiespelers mochten zich namelijk uitleven in persoonlijke duels. Eerst stuurden ze elkaar met een kaats richting doel en moesten keepers Maarten Stekelenburg en Sander Boschker met een afstandsschot worden verslagen.

De Ajacieden hadden het vizier op scherp staan en hoe scherp de doelmannen ook bezig waren, soms hoorden ze de bal alleen maar langs zich fluiten. Daarna mochten de veldspelers ook met de bal naar het doel om de keepers van dichtbij te verschalken. Vooral Zlatan Ibrahimovic liet zien over scoringsvarianten te beschikken waar andere mensen alleen maar van kunnen dromen.

Vervolgens bonden de spelers de strijd met elkaar aan. Vol overgave stortten ze zich in de oefening waarin ze elkaar op een klein veldje één tegen één bevochten, wel ieder met steun van een keeper. Ook nu wisselden bikkelharde duels en fraaie goals elkaar af, tot genoegen van Ronald Koeman, Ruud Krol en Wil Coort, die breed lachend hun pupillen aanspoorden. ,,Goed verdedigd'', zei Koeman toen Ibrahimovic een bal afpakte. ,,Next time we'll put you sweeper.'' Mooi ook waren de confrontaties tussen 'bijtertjes' Nigel de Jong en Anthony Obodai.

De spelvorm eindigde met twee tegen twee. De groep was in twee teams verdeeld en Krol moedigde geel, dat achterstond, nog maar eens aan. ,,Jullie kunnen nog terugkomen, let maar op.'' Prompt liep de voorsprong van oranje terug.

Penalty's moesten de beslissing brengen. In de strafschoppenserie maakte het oranje team geen enkele fout, zodat geel 'voor straf' het doel moest wegdragen. Moe maar zeer voldaan na de geleverde arbeid liepen de Ajacieden van het veld. Behalve Ibrahimovic, die het liefst de rest van de dag op doel was blijven schieten. ,,Kom Zlatan, we gaan naar binnen'', maande Koeman. ,,Maar dit soort trainingen is heel belangrijk voor mij als spits'', protesteerde de Zweed. ,,Tomorrow'', zei Koeman glimlachend.