Menu

Ajacieden hebben vertrouwen in de goede afloop

De meeste Ajacieden oogden ontspannen de dag voor het eerste UEFA Champions-Leaguetreffen met Juventus. Sommigen waren gewild voor de camera's, anderen zaten in het spelershome te wachten tot de bus vertrok voor het mini-trainingskamp.

Terwijl Steven Pienaar in het spelerhome in vrijwel accentloos Nederlands AT5 te woord stond, kregen Nigel de Jong en Wesley Sneijder in de perskamer microfoons van andere media onder hun neus.

De twee jonge Oranje-internationals waren eerder klaar dan de Zuid-Afrikaan en liepen samen het spelershome in. Toen ze Pienaar zagen staan begonnen ze zijn aandacht te trekken. Eerst door zijn naam te roepen, vervolgens werden gekke bekken getrokken en toen Pienaar niet meer dan een glimlach vertoonde, werd grover geschut gebruikt. Nu werden golfballetjes ingezet om de aandacht te trekken. En dat lukte, want terwijl Pienaar een balletje naar zich kreeg toegegooid, moest hij wegduiken en barstte hij eindelijk in lachen uit. Sneijder en De Jong waren tevreden en Pienaar kon in alle rust zijn interview vervolgen.

De Zuid-Afrikaan vertelde dat hij Ajax goede kansen toedicht om de tweede ronde te bereiken. ,,We hebben de kwaliteiten om door te gaan. En alles kan gebeuren, dus waarom niet. Ik denk wel dat we er met zijn allen voor moeten vechten. De teamspirit is belangrijk, in je eentje kan je tenslotte niet verder komen."

Iets verderop vertelde Maxwell dat hij een interessant duel verwacht. ,,Ik verheug me op de wedstrijd tegen Juventus. Het is de eerste van een nieuw seizoen Champions League. Ik denk dat het een leuke wedstrijd gaat worden en ik hoop dat we er punten aan over houden." Tegenover wie de Braziliaan woensdagavond speelt, maakt hem niet zoveel uit. ,,Ik speel aan de linkerkant, dus iedereen die bij Juventus aan de rechterkant staat, zal mijn tegenstander zijn. Het is mijn taak ze uit te schakelen in de wedstrijd. Ik kan Zlatan tegenkomen, natuurlijk. Het is altijd moeilijk tegen hem te spelen. Maar Del Piero is ook een goede speler. Als hij morgen in het veld staat, speelt hij zijn vierhonderdste wedstrijd voor 'Juve' en die zal hij ook willen winnnen. Ik hoop dat we winnen, maakt niet uit met hoeveel. 1-0 is al genoeg."

Johnny Heitinga speelde in zijn jonge carrière al vaker tegen Ibrahimovic. ,,Hij is een goede voetballer. Op de training heb ik vaak tegenover hem gestaan, maar ook in de interlands met Nederland tegen Zweden.".

Ook Nigel de Jong is ontspannen en denkt in Europa zijn mannetje te kunnen staan. ,,Ik speelde vorige week met Oranje tegen Tsjechië en dat ging lekker. Ik speel nu tweeënhalf jaar bij Ajax en heb in de periode al behoorlijk wat wedstrijden gespeeld in de Champions League."

,,Voor jonge spelers is het spelen in de Champions League een fanastische ervaring", aldus Rafael van der Vaart. ,,Daarom hoop ik op een mooie wedstrijd", kon de aanvoerder nog snel in een camera zeggen voordat hij in de bus stapte.