Menu
Ajacieden herstellen binnen

Ajacieden herstellen binnen

Geen wedstrijd voor Jong Ajax maandagavond. Het duel in de Beloftencompetitie werd afgelast vanwege gladheid van het veld en daarom stonden de Jong Ajacieden om twee uur in het adidas miCoach Performance Centre, dat veel weg had van een grote iglo in de sneeuw. Van de triomferende Ajacieden die zondag Feyenoord versloegen, betraden er vijf de hal. De rest werkte iets verderop, tussen de stenen muren, aan het herstel.

De bus stond al klaar voor vertrek toen de afgelasting van Jong Ajax een feit werd. Dus konden de spelers die maandagavond met Jong Ajax zouden spelen een trainingspak aantrekken en zich in de hal melden. Onder hen ook Kolbeinn Sigthórsson. De IJslander zou minuten maken met de Beloften maar werkte nu een training af onder leiding van Gery Vink en John Bosman. Frank de Boer meldde zich met zijn assistenten Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman ook in de adidas-hal, die veel weg had van een grote iglo in het sneeuwlandschap op de Toekomst.

De trainer had een aantal pupillen bij zich. Niklas Moisander kwam als eerste de hal binnen. De Fin rilde. Moisander was er zondag, samen met Toby Alderweireld, in geslaagd het gevaar-Pellè succesvol uit te schakelen. Tegen de flinke sneeuwbal die in zijn nek belandde had hij minder verweer. Ook Christian Eriksen, Lasse Schöne en Siem de Jong waren bij binnenkomst bewapend met sneeuw. Maar niemand kreeg een onverwachte sneeuwdouche; de ballen kwamen niet aan. Toen de teams waren gevormd (Blind, De Boer en De Jong versus Schöne, Eriksen en Moisander), kon het tennisvoetbal beginnen. Want er kan dan wel sneeuw liggen en de de training kan dan wel naar de middag zijn verschoven, de traditie van het spelletje met bal en netje blijft.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Sneeuwschuivers maken het kunstgrasveld sneeuwvrij op de Toekomst. Sneeuwschuivers maken het kunstgrasveld sneeuwvrij op de Toekomst.
Gery Vink spreekt de Ajacieden toe. Het competitieduel van Jong Ajax (voor vanavond) werd afgelast. Gery Vink spreekt de Ajacieden toe. Het competitieduel van Jong Ajax (voor vanavond) werd afgelast.
Siem de Jong kopt de bal hard en geplaatst over het net. Siem de Jong kopt de bal hard en geplaatst over het net.