Menu
Ajacieden hoog in de lucht verrast

Ajacieden hoog in de lucht verrast

Ajax beleefde donderdag een probleemloze oversteek van Amsterdam naar Southampton. Na een uur en tien minuten vliegen maakte vlucht DNM 1900 contact met Engelse bodem. In de zuidelijke havenstad bereiden de Ajacieden zich voor op het eerste oefenduel, zaterdagmiddag tegen gastheer Southampton FC.

De 27-koppige selectie van Frank de Boer plus de stafleden verzamelden na de ochtendtraining in de Amsterdam ArenA. Vervolgens bracht de spelersbus de Ajacieden naar Schiphol-Oost. Een Fokker 50 van Denim Air vloog de landskampioen het Kanaal over.

Stewardess Sylvia Roodsant verzorgde de catering tijdens de luchtreis. De Rotterdamse had, zo bleek eenmaal hoog in de lucht, een ‘verrassing’ voor de passagiers. Op de zwarte haardband prijkte zowaar een Feyenoord-logo. ,,Een beetje humor is toch leuk’’, vertelt de stewardess lachend over het toch wel gewaagde staaltje stewardessenhumor. ,,Toen we naar het EK vlogen had ik, in een toestel vol Duitsers, een oranje strik in. Na Duitsland – Nederland kon ik die inleveren. Was een aandenken.’’ De bijzondere haardracht valt slechts enkele Ajacieden op. Ook de meest oplettende Amsterdammers zien er de humor wel van in. ,,Sommige vonden het ‘wel een leuk dingetje’’, lacht de Zuid-Hollandse. ,,Al informeerde een ander voor de zekerheid wel of ik geen naalden in de broodjes had gestopt.’’

Stewardess Sylvia Roodsant had een kleine verrassing voor de Ajacieden in petto. De spelers en stafleden konden er wel om lachen. Stewardess Sylvia Roodsant had een kleine verrassing voor de Ajacieden in petto. De spelers en stafleden konden er wel om lachen.

Terwijl het olympische Londen goed zichtbaar onder het Fokker-toestel doorglijdt, vertelt Roodsant over haar maatschappij. Voorheen liep het personeel van Denim Air in heuse spijkerkleding. Dat is inmiddels veranderd. De slechts vier vliegtuigen tellende vloot van Denim Air vervoert een bonte stoet aan gezelschappen. ,,In Afghanistan vervoeren we militairen, dichter bij huis ook veel sportteams’’, vertelt de goedlachse blondine. ,,Italiaanse teams uit de Serie A bijvoorbeeld, maar ook profclubs uit Frankrijk. Verder ook rugbyteams en ijshockeyteams. Ik moet trouwens zeggen dat dit een leuke vlucht is. Dat is soms wel anders.’’

,,Onze captain Dick is trouwens voor Vitesse’’, besluit Roodsant met een nieuw staaltje humor. ,,Hij wilde voorin het vliegtuig eigenlijk een Vitesse-vlag ophangen. Dat heeft hij toch maar niet gedaan.’’

Ajax.nl en Ajax TV doen dagelijks verslag van het trainingskamp van Ajax op Engelse bodem. Volg het trainingskamp ook via de officiële social media van Ajax op Twitter (@AFCAjax) en Facebook.

Tekst en foto’s: Ajax.nl/Ronald Jonges

De Ajacieden hoefden in Southampton niet lang te wachten op hun bagage. De Ajacieden hoefden in Southampton niet lang te wachten op hun bagage.
Welkom op Southampton Airport. Welkom op Southampton Airport.