Menu
Ajacieden in actie bij Jong Oranje

Ajacieden in actie bij Jong Oranje

Jong Oranje heeft de vriendschappelijke interland tegen en bij de leeftijdgenoten van Tsjechië woensdag verloren. De ploeg van de nieuwe coach Albert Stuivenberg ging in Praag met 1-0 onderuit. Mike van der Hoorn (foto), Ruben Ligeon, Stefano Denswil, Fabian Sporkslede en Joeri de Kamps kwamen allen in actie.

Jong Oranje bereidt zich voor op de EK-kwalificatiewedstrijd op 5 september, thuis tegen Schotland. Stuivenberg – opvolger van Cor Pot – moet zijn ploeg verder via Luxemburg, Slowakije en Georgië richting het EK loodsen. Tsjechië is in 2015 gastheer op het Europees kampioenschap.

Mike van der Hoorn en Stefano Denswil verschenen als centraal verdedigingsduo aan de aftrap van Jong Tsjechië – Jong Oranje. Van der Hoorn behoorde met zijn ploeggenoot Kevin Jansen tot de enige basisspelers die ook in de tweede helft speeltijd kregen. Stuivenberg had vooraf al aangekondigd dat hij alle 22 geselecteerde spelers in actie wilde zien. De 22-koppige selectie van Jong Oranje herbergde liefst 14 debutanten; een bewijs dat Stuivenberg voor het komende EK moet bouwen aan een vrijwel geheel nieuwe ploeg.

Fabian Sporkslede maakte in de 66ste minuut zijn debuut bij Jong Oranje als vervanger van Jansen. Ook Van der Hoorn ging toen naar de kant. Ruben Ligeon was na rust de vervanger van rechtsback Joshua Brenet. Jong Ajacied Joeri de Kamps verving direct na de rust op het middenveld Feyenoorder Tonny Trindade de Vilhena. Een doelpunt van Ondrej Petrak werd Jong Oranje twintig minuten voor het einde uiteindelijk fataal. De Tsjech kopte de bal voorbij invaller-keeper Stefan van der Lei.

Opstelling Jong Oranje: Warner Hahn (46. Stefan van der Lei), Joshua Brenet (46. Ruben Ligeon), Mike van der Hoorn (66. Timo Letschert), Stefano Denswil (46. Terence Kongolo), Jetro Willems (46. Mitchell Dijks), Kevin Jansen (66. Fabian Sporkslede), Tonny Trindade de Vilhena (46. Joeri de Kamps), Adam Maher (46. Quincy Promes), Guus Hupperts (46. Luciano Slagveer), Jürgen Locadia (46. Luc Castaignos), Memphis Depay (46. Hakim Ziyech).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Pro Shots