Menu
Ajacieden in actie met nationale teams

Ajacieden in actie met nationale teams

Er staan vrijdag- en zaterdagavond veel interlands op het programma. Het Nederlands elftal start de WK-kwalificatiereeks met een thuiswedstrijd tegen Turkije in de Amsterdam ArenA. Ook België, Servië en Denemarken starten de kwalificatie richting het WK 2014 in Brazilië. Ajax.nl heeft alle wedstrijden met Ajax-inbreng voor je op een rij gezet.

Ricardo van Rhijn is als enige Ajacied opgeroepen voor de interland Nederland - Turkije die in de Amsterdam ArenA wordt gespeeld. De WK-kwalificatiewedstrijd is de tweede wedstrijd onder leiding van de nieuwe bondscoach Louis van Gaal. De wedstrijd begint vrijdagavond om 20:30 uur.

Het België van Toby Alderweireld start de WK-kwalificatiereeks met een uitwedstrijd tegen Wales. De wedstrijd in Cardiff begint vrijdagavond om 20:45 uur.

Kersverse Ajacied Niklas Moisander neemt het met zijn land in eigen huis op tegen Frankrijk. De WK-kwalificatiewedstrijd begint om 20:30 uur in de Finse hoofdstad Helsinki.

Thulani Serero is met het nationale team van Zuid-Afrika in Brazilië voor een oefeninterland tegen de organisator van het WK 2014. De wedstrijd in het Morumbi Stadion in São Paulo begint om 18:45 uur Nederlandse tijd.

Christian Eriksen en Lasse Schöne hoeven zaterdagavond pas in actie te komen. De Denen beginnen met een thuiswedstrijd tegen Tsjechië in Kopenhagen. De aftrap is om 20:15 uur. Enkele uren eerder is het in Schotland de beurt aan het Servië van Miralem Sulejmani. De wedstrijd tussen Schotland en Servië begint om 16:00 uur.

Fins international Niklas Moisander speelt vrijdagavond in Helsinki een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Fins international Niklas Moisander speelt vrijdagavond in Helsinki een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk.

Daley Blind en Mitchell Dijks maken onderdeel uit van de selectie van Jong Oranje. De Nederlandse beloften nemen het vrijdagavond vanaf 18:00 uur in het Koning Willem II Stadion op tegen de leeftijdsgenoten van Oostenrijk. Jong Oranje heeft nog een punt nodig om zich te plaatsen voor de play-offs voor het EK O/21. KNVB-coach Cor Pot wil echter graag winnen, omdat Jong Oranje in dat geval waarschijnlijk de sterkste tegenstanders ontloopt. Jody Lukoki kreeg aanvankelijk ook een uitnodiging voor Jong Oranje, maar de aanvaller meldde zich afgelopen weekend af met knieklachten.

Viktor Fischer en Mickey van der Hart maken zich op hun beurt op voor oefeninterlands met Denemarken O/19 en Nederland O/19. Beide jeugdteams bereiden zich voor op de kwalificatiereeks op weg naar het EK O/19 dat volgend jaar in Litouwen wordt gehouden. Daarin neemt Denemarken het op in oktober op tegen Cyprus, Finland en Montenegro. Oranje O/19 zit in de kwalificatiegroep bij de junioren van Malta, San Marino en Polen.

Denemarken O/19 speelde donderdagavond een oefeninterland tegen Zweden (1-2 zege). Fischer kwam, met rugnummer 7, de hele wedstrijd in actie. Zaterdag nemen de Denen het in eigen land op tegen Noorwegen O/19. Ajax-keeper Mickey van der Hart treft vrijdagavond de leeftijdsgenoten van Griekenland. De oefeninterland in Assen begint om 18:00 uur.

De beloften van Nederland en Turkije nemen het tot slot zaterdag in Turkije tegen elkaar op. Bij de wedstrijd in het Recep Tayyip Erdoğan Stadion zijn liefst vijf Ajacieden vertegenwoordigd. Joël Veltman, Dico Koppers, Ilan Boccara, Lesley de Sa en Stefano Denswil hebben een uitnodiging van KNVB-coach Remy Reinierse ontvangen. Voor Reinierse is de wedstrijd zijn eerste optreden als coach van het Nederlandse beloftenelftal.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst