Menu
Ajacieden in actie met nationale teams

Ajacieden in actie met nationale teams

De Amsterdam ArenA is woensdagavond het decor van de oefeninterland Nederland - Duitsland. Ook elders in de wereld staan er interlands op het programma. Dat betekent dat de Ajacieden zich deze week op veel verschillende plekken bevinden. Van Nederland tot Zwitserland en van Turkije tot Zweden.

Ricardo van Rhijn en Kenneth Vermeer blijven het dichtst bij huis. Beide Ajacieden zijn opgeroepen voor de oefeninterland Nederland - Duitsland in de ArenA.

Christian Eriksen en Viktor Fischer zijn opgeroepen voor het Deens elftal. Fischer zit voor het eerst bij de nationale ploeg. De Denen van voormalig Ajax-coach Morten Olsen spelen woensdagavond in en tegen Turkije.

Miralem Sulejmani speelt met Servië een oefeninterland tegen Chili. De wedstrijd wordt in Zwitserland gespeeld.

Tobias Sana oefent met Zweden tegen Engeland. De wedstrijd wordt in het Friends stadium in Stockholm gespeeld.

Toby Alderweireld en Niklas Moisander ontvingen ook een uitnodiging voor de interlands van België en Finland. Het duo moest echter afgelopen zondag afzeggen nadat ze voor en tijdens het duel met PEC Zwolle afhaakten. Alderweireld werd met liesklachten naar de kant gehaald, terwijl de zieke Moisander tijdens de warming-up uitviel.

Mickey van der Hart speelt met Nederland o/19 een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Lucas Andersen heeft een uitnodiging voor Denemarken o/19 ontvangen. Er staan de komende dagen drie wedstrijden op het programma. Woensdag treffen de Denen de leeftijdsgenoten van Cyprus. Vrijdag staat Denemarken - Montenegro op het programma. De trilogie wordt maandag afgesloten met Denemarken o/19 - Finland o/19.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst