Menu
Ajacieden in actie met nationale teams

Ajacieden in actie met nationale teams

Verschillende Ajacieden komen vrijdag en volgende week dinsdag met hun nationale team in actie. Net als het Nederlands elftal spelen ook Denemarken, België, IJsland en Servië wedstrijden in het kader van de EK-kwalificatie. Thulani Serero en Eyong Enoh komen op het Afrikaanse continent in actie. Zij spelen kwalificatieduels voor de Afrika Cup.

Gregory van der Wiel behoort als enige Ajacied tot de selectie van het Nederlands. Vrijdagavond kan Oranje opnieuw een goede stap richting het EK 2012 zetten. In Eindhoven neemt de nummer 1 van de FIFA-wereldranglijst het op tegen het dwergstaatje San Marino. Ontmoetingen tussen Nederland en San Marino staan vrijwel altijd garant voor veel doelpunten. Wellicht kan jubilaris Van der Wiel zijn 25e interland extra opfleuren met een doelpunt. Vier dagen later kan Van der Wiel zijn 26e interland spelen. Die avond neemt Oranje het in het Olympisch Stadion van Helsinki op tegen Finland.

Voor België staan er deze week een belangrijk EK-kwalificatieduel op het programma. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen staan vrijdagavond met de Rode Duivels voor de opgave om Azerbeidzjan te verslaan. Dinsdagavond spelen de Belgen in eigen land een oefeninterland tegen de Verenigde Staten.

Christian Eriksen en Nicolai Boilesen zijn door de Deens bondscoach Morten Olsen opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen. De Scandinavische derby wordt dinsdagavond in Denemarken gespeeld. Vrijdagavond treffen de Noren ook al een Ajacied tegenover zich als het IJsland van Kolbeinn Sigthórsson de tegenstander is.

Van der Wiel speelt tegen San Marino zijn 25e interland voor Oranje. Van der Wiel speelt tegen San Marino zijn 25e interland voor Oranje.

Miralem Sulejmani neemt het met Servië op tegen Noord-Ierland (vrijdag) en de Faroër Eilanden (dinsdag). Servië moet beide duels winnen om uitzicht te houden op het EK 2012. Met name de wedstrijd tegen concurrent Noord-Ierland is belangrijk aangezien de Noord-Ieren een punt boven nummer vier Servië staan. De Faroër Eilanden staan puntloos onderaan.

Thulani Serero (Zuid-Afrika) en Eyong Enoh (Kameroen) spelen met hun land een kwalificatieduel op weg naar de Afrika Cup 2012. Serero neemt het met koploper Zuid-Afrika in poule 7 op tegen nummer 2 Niger. Kameroen staat derde in poule 5. Het land van Enoh neemt het op tegen het nog puntloze Mauritius. Zuid-Afrika speelt zaterdag, Kameroen is zondag aan de beurt.

Nicolás Lodeiro speelt vrijdagavond met Uruguay een oefeninterland in en tegen Oekraïne. De middenvelder van Ajax blijft dus op het Europees continent.

Jong Oranje start donderdag met de kwalificatie op weg naar het EK U-21 in 2013. Daley Blind is namens Ajax opgeroepen voor de beloften van Nederland. Jong Oranje start donderdag (19:40 uur) met een uitwedstrijd tegen Bulgarije. Dinsdagavond speelt Jong Oranje om 18:30 uur in De Adelaarshorst tegen de leeftijdsgenoten van Luxemburg.

Voor Mats Rits staan er vrijdag en dinsdag twee oefeninterlands op het programma. Met België U-19 speelt hij achtereenvolgens tegen Turkije en Duitsland.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst