Menu
Ajacieden in actie met nationale teams

Ajacieden in actie met nationale teams

Deze en aankomende week staan voor een aantal spelers van Ajax interlands op het programma. Hieronder een overzicht van de Ajacieden die voor hun nationale elftal geselecteerd zijn.

Jasper Cillessen en Daley Blind bereiden zich met Oranje voor op de WK-kwalificatie-interlands tegen Hongarije (vrijdag in de Amsterdam ArenA) en Turkije (dinsdag in Istanbul). Het Nederlands elftal heeft zich al geplaatst voor het WK.

Viktor Fischer en Nicolai Boilesen behoren tot de selectie van het Deens elftal. Denemarken, momenteel derde in poule B, en heeft twee thuiswedstrijden in de WK-kwalificatiereeks voor de boeg. Koploper Italië is vrijdagavond de eerste tegenstander in Kopenhagen. Dinsdag komt hekkensluiter Malta op bezoek in de Deense hoofdstad.

Kolbeinn Sigthórsson wacht vrijdag met IJsland in Reijkjavik een thuiswedstrijd tegen Cyprus. De IJslanders bezetten de tweede plek in groep E, op afstand (5 punten) van koploper Zwitserland. De ploeg van Sigthórsson kan zich ook dinsdag in de uitwedstrijd tegen Noorwegen geen fout permitteren. Ook in Oslo zal 'gewoon' gewonnen moeten worden om de kans op kwalificatie levendig te houden. Slovenië (één punt achter IJsland), Noorwegen (twee punten achterstand) en Albanië (op drie punten) zitten op het vinkentouw.

Eyong Enoh treedt zondag met Kameroen aan in Rades tegen gastheer Tunesië. Het duel in Rades betreft een eerste play-offduel voor WK-kwalificatie voor de Ontembare Leeuwen. Dinsdag wacht de Kameroeners nog een oefenduel. De tegenstander in dat duel is nog niet bekend. Op 17 november volgt deel 2 van de play-offreeks. Dan is duidelijk of Kameroen of Tunesië present is in Brazilië.

Stanislav Lobotka (Slowakije o/21) en Lucas Andersen (Denemarken o/21) hebben allebei twee kwalificatieduels voor het EK o/21 op het programma staan. Slowakije speelt donderdagavond een uitwedstrijd tegen Schotland. Vier dagen later nemen de Slowaken het thuis op tegen de leeftijdgenoten van Luxemburg. Denemarken neemt het vrijdag thuis op tegen Slovenië. Dinsdagmiddag volgt er in het Russische Khimki een uitwedstrijd tegen Rusland o/21.

Ook de Ajacieden van Jong Oranje (Mickey van der Hart, Mike van der Hoorn, Lesly de Sa, Stefano Denswil en Davy Klaassen) hebben een EK-kwalificatiewedstrijd voor de boeg. Het Nederlandse jeugdteam speelt maandag om 13:00 uur in Tblisi tegen het o/21-team van Georgië. Ruben Ligeon had oorspronkelijk ook een uitnodiging ontvangen, maar hij haakte eerder deze week af met een voetblessure.

Kenny Tete, Jairo Riedewald, Elton Acolatse en Queensy Menig oefenen met Oranje o/19 tweemaal (donderdag en zondag) tegen de leeftijdgenoten van Turkije. De talenten van bondscoach Wim van Zwam bereiden zich voor op het eerste EK-kwalificatietoernooi van 13 tot en met 18 november in Georgië. Oranje o/19 speelt beide duels in Istanbul.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst