Menu
Ajacieden in actie met nationale teams

Ajacieden in actie met nationale teams

Verschillende internationals van Ajax verdedigen dinsdagavond de eer van hun nationale elftal. Welke Ajacieden zijn waar te bewonderen? Een overzicht.

Kenneth Vermeer kan zich dinsdagavond met Oranje verzekeren van een ticket voor het WK in Brazilië volgend jaar. Het Nederlands elftal moet daarvoor de uitwedstrijd tegen Andorra winnend afsluiten, terwijl nummer 2 Roemenië punten moet laten liggen in Turkije. Afgelopen vrijdag was er voor Vermeer geen basisplaats weggelegd in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland (2-2). Michel Vorm verdedigde die avond het doel van Oranje.

Viktor Fischer en Nicolai Boilesen gaan met het Deens elftal op bezoek bij Armenië. Afgelopen vrijdag wonnen de Denen met 2-1 van Malta. Boilesen speelde de hele wedstrijd. Fischer viel vlak voor tijd in. De Denen staan voorlaatste in de WK-kwalificatiepoule, maar het verschil met nummer 2 Bulgarije bedraagt slechts één punt.

Kolbeinn Sigthórsson speelt met IJsland een thuiswedstrijd tegen Cyprus. De spits van Ajax was afgelopen vrijdag nog trefzeker voor zijn land in de spectaculaire wedstrijd tegen Zwitserland. Het duel tussen IJsland en de koploper van de groep eindigde in 4-4. Sigthórsson maakte een van de vier IJslandse goals.

Vier dagen na de 2-0 nederlaag tegen wereldkampioen Spanje komt Niklas Moisander opnieuw in actie met Finland. De Finse aanvoerder neemt het met zijn land op tegen Georgië. De Finnen staan momenteel vierde in poule I achter onder meer Spanje en Frankrijk.

Riechedly Bazoer, Sam Hendriks, Sheraldo Becker en Queensy Menig spelen met Nederland o/19 een thuiswedstrijd tegen Italië. Vier dagen na de 6-1 nederlaag tegen Duitsland strijden de Ajax-talenten voor eerherstel met het Nederlands jeugdteam.

Lucas Andersen verblijft momenteel met Denemarken o/21 in Slovenië. De Ajax-aanvaller was afgelopen vrijdag nog trefzeker voor zijn land. Als invaller nam hij de 6-0 voor zijn rekening tegen het o/21-team van Andorra. Dinsdag volgt het sluitstuk van het tweeluik in de EK-kwalificatie als Andersen het met Denemarken opneemt tegen Slovenië.

Voor Mickey van der Hart, Ruben Ligeon, Mike van der Hoorn, Stefano Denswil, Lesley de Sa en Fabian Sporkslede zit de interlandweek er sinds maandagavond op. Het zestal Ajacieden boekte met Jong Oranje een 1-0 overwinning op Jong Luxemburg. Ligeon, Van der Hoorn, Denswil en De Sa (invaller) kwamen in actie. Zij kunnen zich vanaf nu gaan richten op Ajax - PEC Zwolle en/of Jong Ajax - Willem II.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots