Menu
Ajacieden in actie met nationale teams

Ajacieden in actie met nationale teams

Zowel maandag als dinsdag staat er voor een aantal spelers van Ajax (jeugd)interlands op het programma. Hieronder een overzicht van de Ajacieden die voor hun nationale elftal geselecteerd zijn.

Jasper Cillessen en Daley Blind gaan met het Nederlands elftal naar Turkije. Oranje speelt dinsdagavond de laatste WK-kwalificatiewedstrijd in Istanbul tegen de Turken. Nederland heeft zich al geplaatst voor het WK.

Viktor Fischer behoort tot de selectie van het Deens elftal. De Denen spelen dinsdagavond in de Deense hoofdstad Kopenhagen tegen hekkensluiter Malta. De Denen strijden voor hun laatste kans voor een ticket voor de play-offs richting het WK. Nicolai Boilesen is na zijn gele kaart tegen Italië geschorst voor het duel met Malta. Hij heeft zich inmidddels weer bij Ajax gemeld.

Voor de jeugdinternationals Mickey van der Hart, Davy Klaassen, Lesly de Sa, Mike van der Hoorn en Stefano Denswil staat er maandagavond een oefeninterland op het programma. Jong Oranje neemt het in het stadion van Go Ahead Eagles op tegen Jong Oostenrijk.

Kolbeinn Sigthórsson reist met IJsland naar Noorwegen voor de laatste WK-kwalificatiewedstrijd in deze cyclus. De interland wordt dinsdagavond gespeeld. Net als voor Denemarken geldt ook voor IJsland dat het laatste groepsduel tevens de laatste strohalm voor een plaats in de play-offs is.

Stanislav Lobotka (Slowakije o/21) en Lucas Andersen (Denemarken o/21) hebben allebei een kwalificatieduel voor het EK o/21 op het programma staan. Slowakije speelt maandagavond thuis tegen de leeftijdgenoten van Luxemburg. Denemarken neemt het dinsdagmiddag in het Russische Khimki een uitwedstrijd tegen Rusland o/21.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst