Menu
Ajacieden in actie met nationale teams

Ajacieden in actie met nationale teams

Dinsdagavond staan er weer een groot aantal interlands op het programma. Het Nederlands elftal treedt voor de WK-kwalificatie opnieuw in de Amsterdam ArenA aan, dit keer tegen Roemenië . Naast Oranje strijden ook Denemarken en België voor een plek op het WK 2014 in Brazilië. Ajax.nl heeft alle Ajacieden die met hun land in actie komen op een rijtje gezet.

Ricardo van Rhijn, Kenneth Vermeer, Daley Blind en Siem de Jong maken deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. Vrijdagavond stonden Vermeer en Blind in de basis bij het met 3-0-winnende Oranje. Dinsdag treft het Nederlands elftal in de ArenA Roemenië, dat derde staat in groep D met 10 punten uit 5 wedstrijden. Nederland leidt met 15 uit 5.

Christian Eriksen, Viktor Fischer en Lasse Schöne zijn in de selectie opgenomen door bondscoach Morten Olsen. Dinsdagavond 26 maart spelen zij in eigen land tegen Bulgarije. Afgelopen vrijdag won Denemarken met 0-2 bij Tsjechië en had alleen Eriksen een basisplaats.

Toby Alderweireld speelt met België de return tegen Macedonië. De uitwedstrijd werd met 0-3 gewonnen.

Niklas Moisander die met zijn Finland stuntte in Spanje (1-1), neemt het in een oefenduel op tegen Luxemburg.

Mickey van der Hart heeft geblesseerd moeten afhaken bij Oranje onder 19. De doelman heeft letsel aan zijn rechterenkel. In eerste instantie lijkt de blessure niet heel ernstig.


Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees