Menu
Ajacieden in actie met nationale teams

Ajacieden in actie met nationale teams

Voor zes spelers van Ajax staan de komende dagen in het teken van de WK-kwalificatie. Kenneth Vermeer, Ricardo van Rhijn, Christian Eriksen, Niklas Moisander, Toby Alderweireld en debutant Tobias Sana zijn voor het nationale team opgeroepen. Daley Blind, Mitchell Dijks en Viktor Fischer strijden op hun beurt voor een ticket voor het EK o/21 in Israël.

Ricardo van Rhijn en Kenneth Vermeer zitten bij de Oranje-selectie van bondscoach Louis van Gaal. Van Rhijn aast op zijn vierde interland, terwijl Vermeer voor het eerst bij Oranje zit. Het Nederlands elftal speelt vrijdagavond in De Kuip tegen Andorra. Dinsdag volgt de lastige uitwedstrijd tegen Roemenië.

Christian Eriksen is als enige van alle Denen bij Ajax opgeroepen voor het Deens elftal. Denemarken speelt vrijdagavond een uitwedstrijd tegen Bulgarije. Vier dagen later wacht een ontmoeting in en tegen koploper Italië.

Toby Alderweireld vervolgt met België de jacht op deelname aan het WK 2014. De reserve-aanvoerder van Ajax neemt het vrijdagavond met België tegen Servië op. Na de wedstrijd in Belgrado wacht vier dagen later de thuiswedstrijd tegen Schotland. België staat samen met Servië bovenaan in poule A met vier punten uit twee duels.

Daley Blind (Jong Oranje) en Toby Alderweireld (België) zijn met hun nationale team op pad. Daley Blind (Jong Oranje) en Toby Alderweireld (België) zijn met hun nationale team op pad.

Voor Niklas Moisander staat er slechts één wedstrijd op het programma. Vrijdagavond neemt hij het met Finland op tegen Georgië.

Ajax-aanvaller Tobias Sana heeft voor het eerst een uitnodiging ontvangen voor de Zweedse nationale ploeg. Zal de 23-jarige Ajacied speelminuten krijgen tijdens Faeröer Eilanden – Zweden (vrijdag) en Duitsland – Zweden (dinsdag)?

Daley Blind en Mitchell Dijks zijn met Jong Oranje nog slechts een horde van het EK o/21 in Israël verwijderd. In de play offs strijdt Jong Oranje met Jong Slowakije om een EK-ticket. De uitwedstrijd is inmiddels achter de rug. Maandagavond wacht de return in het stadion van Sparta Rotterdam. Jody Lukoki had aanvankelijk ook een uitnodiging van bondscoach Cor Pot ontvangen, maar wegens een knieblessure moet de vleugelspits verstek laten gaan.

Het Nederlands Beloftenelftal speelt zowel vrijdag- als dinsdagavond een interland tegen Noorwegen in Nuenen. KNVB-coach Remy Reynierse heeft zes spelers van Ajax opgeroepen. Joël Veltman, Dico Koppers, Ilan Boccara, Lesley de Sa, Ruben Ligeon en Stefano Denswil vormen de Ajax-delegatie bij het Nederlands Beloftenelftal.

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar heeft zich donderdag geplaatst voor de Eliteronde van de EK-kwalificatie. Na Malta (5-0) werd ook San Marino met ruime cijfers verslagen: 4-0. Zondag wordt het minitoernooi afgesloten tegen gastland Polen. Namens Ajax zijn er zes spelers actief in Polen. Naast keeper Mickey van der Hart, Nick de Bondt , Danzell Gravenberch, Abdel Malek El Hasnaoui en Queensy Menig (Ajax) is ook A1-doelman Peter Leeuwenburgh bij het Nederlands team. Hij vervangt Feyenoord-doelman Boy de Jong.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst