Menu
Ajacieden in afwachting van CL-loting

Ajacieden in afwachting van CL-loting

Veel Ajax-fans zullen vanavond rond 18:00 uur – al dan niet met het bord op het schoot – de loting van de UEFA Champions League volgen. Voor het vijfde jaar op rij gaat landskampioen Ajax in Monaco in de koker voor de groepsfase van het miljoenenbal. Ook de spelers zullen de loting met belangstelling volgen.

Er werd donderdagochtend fel getraind op sportcomplex de Toekomst. Tijd om over de mogelijke tegenstanders van Ajax in de Champions League na te denken was er niet. Dat gebeurde vooral vooraf en na afloop van de training.

Het dromen over de ideale CL-poule is inmiddels echt begonnen. Krijgen we een poule met alleen maar grote namen, of juist een poule met - op papier - goede mogelijkheden op overwintering? Treft Ajax straks oude bekenden als Klaas Jan Huntelaar (Schalke), Urby Emanuelson (AS Roma), Thomas Vermaelen, Luis Suarez (beiden FC Barcelona), Toby Alderweireld (Atlético Madrid), Zlatan Ibrahimovic, Gregory van der Wiel, Maxwell (allen Paris Saint-Germain) of Maarten Stekelenburg (AS Monaco)? Of wordt het juist een bijzonder weerzien voor assistent-coach Dennis Bergkamp als Arsenal uit de koker komt?

De loting wordt donderdagavond vanaf 18:00 uur uitgezonden op NPO 2. Ook is deze te volgen via Twitter @AFCAjax. De aansluitende persconferentie met coach Frank de Boer en aanvoerder Niklas Moisander is vanaf ongeveer 18:45 uur LIVE te zien via Ajax Exclusive TV.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst