Menu

Ajacieden in het nieuw gestoken

Een nieuw seizoen, een nieuw elan. Elk jaar verandert Oger de pakken van de Ajacieden. De couturier uit de PC Hoofdstraat had vrijdagmorgen een heel team medewerkers naar de sportzaal in de Arena laten komen om de maten op te nemen.

Vanaf negen uur konden de Ajacieden zich melden in de sportzaal om hun nieuwe pakken aan te laten meten.

Richard Witschge was de eerste die zich in colbert, pantalon en schoenen hees. IJverig noteerde de Oger-employee de bijbehorende maten op een keurig A4-tje.

Tot vreugde van het team van Oger waren er om half tien al velen Ajacieden de ge├»mproviseerde paskamer gepasseerd. Behalve Witschge, kwamen ook Bergd├Şlmo, Yakubu, Pasanen, Galasek en Lobont spoedig achter de teruggekeerde Ajacied aan. Ook de jonkies Van der Vaart en Heitinga lieten zich weer een mooi pak aan meten.

De Heemskerker was als enige zo slim geweest een sok mee te brengen naar de passessie, want behalve een pak, moesten er ook schoenen worden gepast. Mooie suede enkelhoge schoenen werden de Ajacieden voorgehouden. En passent gaf Van der Vaart Heitinga nog het advies - nadat hij de verdediger met een schoenlepel had zien worstelen - een maatje groter te proberen. Toen ook de Oger-employee dat advies gaf, ging Heitinga overstag.

Ook de boordmaten moesten uiteraard genoteerd worden. Van het zachte roze overhemd dat vorig jaar om de schouders hing wordt afgestapt. Komend seizoen zullen de voetballers en staf in een babyblauw ruitje de show stelen.