Menu

Ajacieden in Jeruzalem

Terwijl de Ajax-selectie met de technische en medische staf over het strand nabij Tel-Aviv liepen, maakten andere Ajacieden kennis met de historie van het land. Tijdens de prachtige excursie naar de stad Jeruzalem, deden de officials onder andere de Olijfberg, de Klaagmuur en het Holocaustmuseum aan. Een indrukwekkende trip.

De schoonheid van Jeruzalem is oogverblindend. De muur die om de stad is heengebouwd is op een bepaalde plaats dichtgemetseld. Daardoor kwam Jezus vanaf de Olijfberg door de poort en men metselde die doorgang dicht, zodat daar nooit meer iemand door naar binnen kon komen.

Op de Olijfberg is het uitzicht op de oude stad magistraal. Ook voorzitter John Jaakke genoot van de prachtige vergezichten. Natuurlijk gingen de Amsterdamse bezoekers eveneens naar de klaagmuur. Omdat er voor elke sekse een aparte muur is, staan er nooit een man en een vrouw samen op de pleinen voor de beroemde muur.

De imponerende dag werd afgesloten in het Ramat Gan Stadion waar natuurlijk de laatste stand van zaken van het team werd vernomen.