Menu
Ajacieden in nieuwe adidas-campagne

Ajacieden in nieuwe adidas-campagne

Ajax A1-spelers Lesley de Sa en Xandro Schenk zijn vanaf vandaag, donderdag 10 november, te zien in de nieuwe wereldwijde voetbalcampagne van adidas, ter gelegenheid van de introductie van de 'adizero f50 powered by miCoach' - een voetbalschoen 'met een brein'.

De campagne bestaat onder meer uit een commercial van 30 seconden met Lionel Messi en een langere online film met Lesley de Sa en Xandro Schenk. In deze laatste film wordt de functionaliteit van de schoen gedemonstreerd. De film is opgenomen op jeugdcomplex De Toekomst van Ajax, in het adidas miCoach Performance Centre, het sportwetenschappelijke hart van Ajax.

De nieuwe adizero f50 onderscheidt zich van andere voetbalschoenen door de holte in de zool, waar een eveneens nieuw verkrijgbare Speed_Cell in geplaatst kan worden. Deze Speed_Cell meet 2D bewegingen (360º) en zo de belangrijkste prestaties op het veld, zoals onder meer gemiddelde snelheid (elke seconde gemeten), topsnelheid (elke vijf seconden gemeten), aantal sprints, afstand, aantal stappen en stapfrequentie. De schoen was afgelopen week voor het eerst op het veld te zien in een officiële wedstrijd, tijdens de UEFA Champions League aan de voeten van Lionel Messi, die drie keer scoorde.

adidas betrekt Ajax regelmatig in de ontwikkelings- en testfase van nieuwe producten, met name voor de verdere ontwikkeling van intelligente trainingssystemen, iets waar Ajax als club qua betrokkenheid in voorop loopt.

Tekst en beeld: adidas

Bekijk de campagne met Lesley de Sa en Xandro Schenk

Bekijk de campagne met Lionel Messi op YouTube