Menu

Ajacieden in oranje

Voor de meest getalenteerde voetballers in de wereld zijn de komende weken weer druk vanwege interlandverplichtingen. Dat betekent dat Co Adriaanse volgende week weer diverse internationals moet missen.

Maar niet alleen de trainer van Ajax 1 heeft te maken met afwezigen. Ook de jeugdtrainers zien zich al geconfronteerd met het gemis van talenten. Ajax levert namelijk vijf spelers aan de jeugd tot zestien jaar en drie aan de mannen onder de achttien jaar. De laatstgenoemde ploeg zal dinsdagavond oefenen tegen Lisse. De jongste formatie speelt in Brabant drie wedstrijden om zich te kwalificeren voor het EK in Engeland in het voorjaar van 2001.

Van Ajax zijn Sergio Hellings, Sherjill MacDonald, Wesley Sneijder, Boy Waterman en Randy Rustenburg geselecteerd voor het Oranje van bondscoach Arno Pijpers. Voor het team onder de achttien zijn twintig spelers uitgekozen voor de oefenwedstrijd tegen Lisse. John Heitinga, Youssouf Hersi en Rafael van der Vaart zijn namens Ajax afgevaardigd. Mark Wotte brengt donderdag 28 september zijn selectie terug tot achttien spelers. Duitsland is de andere opponent in de kwalificatiecyclus. Op 25 oktober staat Nederland-Duitsland in De Koel van VVV in Venlo op het programma.

Volgende week donderdag, 28 september, maakt bondscoach Louis van Gaal de selectie bekend voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Cyprus en Portugal. Mark Wotte zal die dag eveneens zijn keurkorps voor de EK-kwalificatiewedstrijden van Jong Oranje tegen Cyprus en Portugal vrijgeven.