Menu
Ajacieden in Oranje

Ajacieden in Oranje

Maarten Stekelenburg, Demy de Zeeuw en Gregory van der Wiel zijn opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de wedstrijden op 5 en 9 september 2009.

Het Nederlands elftal speelt op 5 september een oefeninterland tegen Japan. Vier dagen later staat de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland op het programma.
Dennis Rommedahl speelt met Denemarken interlands op 5 en 9 september tegen Portugal en Albanië. Bruno Silva en Luis Suarez zullen op die dagen met Uruguay tegen Peru en Colombia aantreden. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen mogen de Rode Duivels weer vertegenwoordigen in kwalificatieduels tegen Spanje en Armenië.

Voor Jong Oranje zijn Sergio Padt, Vurnon Anita, Daley Blind, Mitchell Donald, Siem de Jong en Jan-Arie van der Heijden geselecteerd. Zij spelen 4 september het EK-kwalificatieduel tegen Finland.
Daylon Claasen zal al op 30 augustus een wedstrijd spelen met Zuid-Afrika onder 20 tegen Duitsland.

Marco Bizot, Ricardo van Rhijn, Lorenzo Burnet, Rodney Sneijder, Roly Bonevacia, Florian Jozefzoon, Lorenzo Ebicilio en Geoffrey Castillion mogen met Oranje -19 spelen tegen Rep. Ierland, Portugal en Turkije.

De jeugdspelers Warner Hahn, Ruben Ligeon, Joel Veltman, Dico Koppers, Ouasim Bouy en Tom Boere maken zich op voor het WK -17 dat in oktober in Nigeria wordt gespeeld. Ter voorbereiding daarop oefenen zij begin september tegen Turkije.