Menu
Ajacieden in Sportploeg van het Jaar

Ajacieden in Sportploeg van het Jaar

Jong Oranje is tijdens het Sportgala in de Amsterdamse RAI gehuldigd als Sportploeg van het Jaar. Namens de regerend Europees kampioen nam Hedwiges Maduro dinsdag de bijbehorende trofee in ontvangst.

Hedwiges Maduro op het laatste EK met Jong Oranje tegen Portugal. Hedwiges Maduro op het laatste EK met Jong Oranje tegen Portugal.

Jong Oranje prolongeerde afgelopen zomer in eigen land zijn Europese titel. Naast Maduro maakte op het EK ook Robbert Schilder deel uit van de gouden selectie van coach Foppe de Haan. Daarnaast hadden Kenneth Vermeer (dit seizoen verhuurd aan Willem II) en de inmiddels naar Liverpool vertrokken oud-Ajacied Ryan Babel ieder hun aandeel in de zegetocht. Op het EK plaatste het 'kleine' Oranje zich en passant ook voor de Olympische Spelen van 2008 in Beijing.

Ook De Haan viel tijdens het Sportgala zelf nog in de prijzen. De coach van Jong Oranje moet de titel Coach van het Jaar wel delen met honkbalcoach Robert Eenhoorn. Zwemster Marleen Veldhuis en schaatser Sven Kramer werden dinsdag uitgeroepen tot Sportvrouw en Sportman van het Jaar 2007.