Menu
Ajacieden in voorlopige selecties

Ajacieden in voorlopige selecties

Verschillende Ajacieden maken deel uit van de voorlopige selectie van hun nationale ploeg. In september worden onder meer verschillende belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden gespeeld.

Urby Emanuelson, John Heitinga, Klaas Jan Huntelaar, Hedwiges Maduro en Maarten Stekelenburg maken deel uit van de voorlopige Oranje-selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Bulgarije en Albanië. Bulgarije is op 8 september de tegenstander in de Amsterdam ArenA. Op 12 september ontvangt Albanië het Nederlands elftal in Tirana. Vrijdag 31 augustus maakt bondscoach Marco van Basten zijn definitieve selectie bekend.

Dezelfde dag presenteert coach Foppe de Haan ook zijn definitieve Jong Oranje-selectie. Gregory van der Wiel, Mitchell Donald, Robbert Schilder, Jeffrey Sarpong, John Goossens en Javier Martina mogen hopen op een definitieve invitatie voor Jong Oranje. De ploeg van trainer Foppe de Haan speelt medio begin september twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Jong Noorwegen.

Jan Vertonghen maakt kans op uitnodigingen voor België en Jong België. De Belgische ploeg voor spelers tot 21 jaar treft op 7 september Oostenrijk (EK-kwalificatie). Net als zijn clubgenoot Thomas Vermaelen staat Vertonghen ook op de ‘longlist’ voor de A-interland tussen Kazachstan en België (EK-kwalificatie).

Dennis Rommedahl is onderdeel van de voorlopige Deense selectie voor de EK-kwalificatie-interlands tegen Zweden en Liechtenstein. Kennedy is namens Zweden mogelijk van de partij tegen de Denen. De Zweden spelen bovendien een vriendschappelijke interland tegen Montenegro.
Ook Luis Suarez komt mogelijk in actie voor de nationale ploeg van Uruguay. De Zuid-Amerikanen ontvangen in september Zuid-Afrika.