Menu
Ajacieden in voorselecties Oranje

Ajacieden in voorselecties Oranje

Bondscoach Guus Hiddink heeft WK-gangers Daley Blind, Jasper Cillessen en Joël Veltman opgenomen in de voorlopige selectie voor het oefenduel met Italië en de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië. Ook zijn diverse Ajacieden opgenomen in de voorselectie van andere vertegenwoordigende elftallen van de KNVB.

Hiddink maakt 29 augustus de definitieve selectie van het Nederlands elftal bekend. Oranje oefent op donderdag 4 september in Bari tegen Italië, dinsdag 9 september gaat het in Praag tegen Tsjechië om de eerste punten op weg naar het EK.

Ook de voorselectie van Jong Oranje voor de laatste twee EK-kwalificatieduels is bekend. Bondscoach Adrie Koster heeft Stefano Denswil, Mike van der Hoorn, Davy Klaassen en Ruben Ligeon op de voorlopige lijst gezet. Donderdag 4 september speelt Jong Oranje tegen Georgië in de Adelaarshorst in Deventer. Vier dagen later volgt het laatste groepsduel in Tilburg tegen Slowakije.

Het Beloftenelftal van Nederland speelt 4 september een oefeninterland tegen Tsjechië in ’s Gravenzande. Ajacieden Anwar El Ghazi, Elton Acolatse, Norbert Alblas, Sam Hendriks, Ricardo Kishna en Queensy Menig horen vrijdag 29 augustus of ze ook bij de definitieve selectie zitten.

Oranje o/19 speelt twee oefenduels: vrijdag 5 september uit tegen Duitsland en maandag 8 september uit tegen Ierland. Voor dit duel zijn Richairo Zivkovic, Terry Lartey Sanniez, Damian van Bruggen, Riechedly Bazoer, Donny van de Beek, Pelle Clement, Indy Groothuizen, Damon Mirani, Leeroy Owusu en Jairo Riedewald geselecteerd. De definitieve selectie wordt donderdag 28 augustus bekendgemaakt.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst