Menu
Ajacieden keren terug in selectie

Ajacieden keren terug in selectie

De week die zich vooral zal afspelen in De Lutte begon maandag ‘gewoon’ op de Toekomst. De Ajacieden schaafden ruim twee uur lang aan hun voetbalkunsten. Jan Vertonghen, Daley Blind en Ricardo van Rhijn sloten weer aan bij hun ploeg- en clubgenoten. Ook voor hen zit de vakantie erop. Theo Janssen en Miralem Sulejmani hervatten maandag de groepstraining.

Janssen voegde zich weer bij de groep na zijn herstel van een neusoperatie. Sulejmani werd maandagmorgen fit verklaard na een knieblessure. De Servische Ajacied is tijdig fit om mee te kunnen naar De Lutte.

Eyong Enoh en Nicolai Boilesen trainden nog niet mee. De Kameroener en de Deen zijn nog geblesseerd. Enoh en Boilesen zullen daarom ook het trainingskamp in De Lutte aan zich voorbij moeten laten gaan. De EK-gangers Gregory van der Wiel, Christian Eriksen en Lasse Schöne zijn vanaf half juli weer in een Ajax-shirt te bewonderen.

Opperste concentratie bij Jan Vertonghen, tijdens zijn eerste training van '12 - '13. Opperste concentratie bij Jan Vertonghen, tijdens zijn eerste training van '12 - '13.

Trainer Frank de Boer schotelde zijn Ajacieden maandag een langgerekte training voor. Opnieuw stond het leeuwendeel van de oefenstof in het teken van pass- en trapoefeningen. De basisstof bood vooral de ‘nieuwkomers’ Vertonghen, Blind en Van Rhijn een prima instap tijdens hun eerste werkdag van het nieuwe seizoen.

In het slotstuk van de maandagtraining verlieten Vertonghen, Blind, Van Rhijn, Sulejmani, Boerrigter en Janssen de groep kort. Fysiotherapeut Pim van Dord schotelde het zestal een kort trainingsprogramma voor dat beter past in hun trainingsopbouw. Uiteindelijk sloten alle genoemde spelers weer aan bij de groep voor een afsluitende afwerkoefening. Boerrigter stal de show met een kopgoal die terug deed denken aan de fenomenale kopkunsten van oud-speler John Bosman, nu assistent-trainer Jong Ajax.

Maandagavond wacht de Amsterdammers nog een oefensessie. Vanaf 18:00 uur biedt het hoofdveld van SV De Lutte weer een vertrouwd decor bij een training van Ajax. Na de eerste oefenwedstrijd tegen SV Huizen wacht de Ajacieden deze intensieve trainingsweek onder meer ook twee oefenduels. Woensdagavond is VV Oldenzaal vanaf 19:00 uur de tegenstander. De trainingsweek wordt zaterdag afgesloten met een oefenduel bij Emmen. De aftrap van Emmen – Ajax wordt verricht om 15:00 uur.

Ajax.nl en Ajax TV doen dagelijks verslag van het trainingskamp van Ajax in De Lutte. Volg het trainingskamp ook via de officiële social media van Ajax op Twitter (@AFCAjax) en Facebook.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Assistent-trainer Hennie Spijkerman heet Miralem Sulejmani vaderlijk welkom terug bij de groep. De Serviër is hersteld van zijn kniekwetsuur. Assistent-trainer Hennie Spijkerman heet Miralem Sulejmani vaderlijk welkom terug bij de groep. De Serviër is hersteld van zijn kniekwetsuur.
Hilarisch moment tijdens de rondo, als Vurnon Anita iets anders heeft gezien dan zijn selectiegenoten... Hilarisch moment tijdens de rondo, als Vurnon Anita iets anders heeft gezien dan zijn selectiegenoten...
... Na de uitleg van zijn collega-Ajacieden is Anita overtuigd en kan hij er zelf ook om lachen. ... Na de uitleg van zijn collega-Ajacieden is Anita overtuigd en kan hij er zelf ook om lachen.
Frank de Boer zag maandag ook Theo Janssen (midden) de groepstraining hervatten. Frank de Boer zag maandag ook Theo Janssen (midden) de groepstraining hervatten.
Daley Blind en Toby Alderweireld, en de toekijkende De Boer, tijdens een sprintoefening. Daley Blind en Toby Alderweireld, en de toekijkende De Boer, tijdens een sprintoefening.