Menu
Ajacieden keren terug op het veld

Ajacieden keren terug op het veld

Na twee trainingsloze dagen keerden de Ajacieden terug op het trainingsveld naast de ArenA. De ruim anderhalf uur durende sessie stond in het teken van een mini-toernooi op groot veld. Ook de geblesseerden lieten zich zien.

Jan Vertonghen en Kennedy Bakircioglu vochten veel persoonlijke duels uit. De Belg en de Zweed lieten allebei zien over een onvervalste winnaarsmentaliteit te beschikken. De onverzettelijkheid bij beide Ajacieden leverde een ‘gelijkspel’ op; Vertonghen en Kennedy deden niets voor elkaar onder.
Ook Ismael Urzaiz was de hele training uitstekend op dreef. De Spanjaard sloeg zelfs meerdere keren, vanuit een moeilijke hoek, fraai toe. De spits verkeert aan de vooravond van (mogelijk) laatste optredens in het Ajax-shirt in een goede vorm.
Tijdens het mini-toernooi werden ook een handjevol corners genomen. Ook dit onderdeel van het spel werd zodoende getraind. Kennedy ontfermde zich vooral over de hoekschoppen vanaf rechts.
Als het spel even stil ligt, voorziet trainer Adrie Koster Luis Suarez van aanwijzingen. Assistent-trainer Alfons Groenendijk leidde het mini-toernooi als scheidsrechter in goede banen. Koster registreerde alle ontwikkelingen vanaf de zijlijn. De Zeeuw nam af en toe een speler apart.
Drie (licht) geblesseerde Ajacieden werkten hun trainingsarbeid individueel af. Rasmus Lindgren werkte samen met conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt aan zijn herstel. Verderop op het kunstgrasveld werkten Gregory van der Wiel en Vurnon Anita zich in het zweet. Het duo werd begeleid door fysiotherapeut Frank van Deursen.
Jan Vertonghen eindigde zijn training met een serie buikspieroefeningen. Tussen het rekken en strekken door nam de Belg de tijd voor een praatje met Leonardo. Voor de Belg die onlangs werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar is deze donderdag een bijzondere dag. Vertonghen viert vandaag zijn 21ste verjaardag.
Na de training gingen de Ajacieden op de foto met een supporter. Ook werd de Ajacied in de rolstoel getrakteerd op handtekeningen.