Menu

Ajacieden kijken vreemd op van opmerking Feyenoord-voorzitter

Feyenoord-voorzitter Jorien van de Herik liet in de Feyenoord-krant noteren dat hij de openbaar aanklager van de KNVB wil verzoeken om Ajax-spits Nikos Machlas te vervolgen. 'Overdreven', reageerde trainer Ronald Koeman.

De Ajax-spits heeft in de ogen van Van den Herik met zijn 'Schwalbe', waar arbiter Jol een strafschop in zag, bijgedragen tot een incorrecte uitslag van de klassieker Ajax-Feyenoord, afgelopen zondag. ,,Als Schwalbes duidelijk worden bestraft, ook achteraf, dan is het voetbal daar in hoge mate bij gebaat'', aldus Van den Herik in de Feyenoord-krant.

Arie van Eijden, algemeen directeur van Ajax. ,,Als wij ons met dit soort zaken gaan bezig houden, dan moeten er nog veel aanklagers bij komen", waren de enige woorden die Van Eijden kwijt wilde.

Ook Ronald Koeman reageerde. ,,Ik vind het overdreven van Van den Herik', aldus de trainer. ,,Dat kan je iedere wedstrijd dan wel doen. Of bij elke strafschop of elke gele kaart. De scheidsrechter maakt een keuze, als dat een verkeerde is, is dat jammer. Het gebeurt overal. Als je hier mee aan de gang gaat, dan blijf je bezig."

Begrijpt hij de voorzitter van Feyenoord? ,,Er zal ongetwijfeld een reden achter zitten. Misschien doet hij het om voor zijn club op te komen?"